«Από τόπο σε τόπο» ήρθε στη Χασιά για την προβολή της Αρβανίτικης Παράδοσης το Κανάλι της Βουλής

Νέα & Δελτία Τύπου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η Δημοτική Ενότητα Φυλής την προσπάθεια για την προβολή της παράδοσης και της γαστρονομίας της Χασιάς, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών απ’ όλη την Αττική.


XASIA KANALI BOYLHS01XASIA KANALI BOYLHS19Για το σκοπό αυτό την Κυριακή 14 Μαΐου βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, η εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Από τόπο σε τόπο» με τον παρουσιαστή της Χρήστο Μυλωνά, και με τα πολύωρα γυρίσματα να εξελίσσονται σε ένα τρικούβερτο αρβανίτικο γλέντι με γεύσεις από την παραδοσιακή αρβανίτικη κουζίνα.
Στα γυρίσματα συμμετείχε η εξαίρετη παραδοσιακή χορωδία του Πάνου Μυλωνά με παλιό και νέο αίμα, ενώ πήραν μέρος, προβάλλοντας παράλληλα τα παραδοσιακά Αρβανίτικα προϊόντα αλλά και παρουσιάζοντας ένδοξους παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά της Δημοτικής Ενότητας, της ΦΥΛΑΣΙΑΣ, της ΠΗΓΗΣ αλλά και του αρβανίτικου Συλλόγου των Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ.
XASIA KANALI BOYLHS12XASIA KANALI BOYLHS22Από τα γυρίσματα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η παραδοσιακή φωνή του Αντιδημάρχου Φυλής Σπύρου Μπρέμπου, ο οποίος έλαβε μέρος ψυχή τε και σώματι, συνοδεύοντας με τη φωνή του το χορό των Γριζοφόρων.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν εκεί και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχαρίστησε με θέρμη τον παρουσιαστή Χρήστο Μυλωνά, τον πατέρα του Πάνο και την παραδοσιακή ορχήστρα, προσφέροντάς τους τιμής ένεκεν, το έμβλημα του Δήμου Φυλής.
Φιλόξενοι οικοδεσπότες υπήρξαν επίσης η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου, καθώς και οι Πρόεδροι των Αρβανίτικων Συλλόγων που XASIA KANALI BOYLHS21XASIA KANALI BOYLHS27πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γυρίσματα.
Στο γλέντι άλλωστε μαζί με τους παραδοσιακούς χορούς είχαν την τιμητική τους, η προβατίνα, οι τζόλιες, οι λουκουμάδες, το παραδοσιακό γιαούρτι και το ψωμί από ξυλόφουρνο.
Όσο για την εκπομπή, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αφού ολοκληρωθεί η επίπονη διαδικασία του μοντάζ, θα προβληθεί την τελευταία Κυριακή του Μαΐου στις 28 του μήνα, από το κανάλι της Βουλής στις 12 το μεσημέρι.
Για να παρακολουθήσετε video με τα live στιγμιότυπα από τα γυρίσματα πατήστε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

XASIA KANALI BOYLHS02XASIA KANALI BOYLHS03XASIA KANALI BOYLHS05XASIA KANALI BOYLHS06XASIA KANALI BOYLHS07XASIA KANALI BOYLHS08XASIA KANALI BOYLHS09XASIA KANALI BOYLHS10XASIA KANALI BOYLHS11XASIA KANALI BOYLHS13XASIA KANALI BOYLHS14XASIA KANALI BOYLHS15XASIA KANALI BOYLHS16XASIA KANALI BOYLHS17XASIA KANALI BOYLHS18XASIA KANALI BOYLHS20XASIA KANALI BOYLHS23XASIA KANALI BOYLHS24XASIA KANALI BOYLHS25XASIA KANALI BOYLHS26XASIA KANALI BOYLHS28XASIA KANALI BOYLHS29XASIA KANALI BOYLHS30XASIA KANALI BOYLHS31XASIA KANALI BOYLHS32XASIA KANALI BOYLHS33XASIA KANALI BOYLHS34XASIA KANALI BOYLHS35