CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Τρελό κέφι στο Αποκριάτικο πάρτι του Χοροθεάτρου ΑΜΥΝΑ

Αναρτήθηκε στις 11/03/2019, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Με ένα  πάρτι γεμάτο ευφάνταστες μεταμφιέσεις, τρελό κέφι και πολύ χορό στο οποίο συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους, γιόρτασε τις Απόκριες το Παιδικό Χοροθέατρο “ΑΜΥΝΑ” του Δήμου Φυλής, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου.

Στην κατάμεστη από μασκαράδες αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, η όμορφη αποκριάτικη εκδήλωση ξεκίνησε με ανιματέρ που διασκέδασε δεόντως τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα ίδια πρωταγωνιστές της βραδιάς καθώς κάνοντας πασαρέλα επί σκηνής, μίλησαν το καθένα χωριστά, παρουσιάζοντας την προσωπική συμμετοχή και  τους ρόλους τους στο Παιδικό Χοροθέατρο.

Ανάμεσα στους ρυθμούς του “Η καλύτερη μαμά του κόσμου” ωστόσο, πρωταγωνίστριες έγιναν και οι μαμάδες, ενώ στην δημοφιλή “Καραμέλα” της Φουρέϊρα, ο χοροδιδάσκαλος  – χορογράφος και καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΑΜΥΝΑΣ μαζί με τη σολίστ χορού Μυρσινιά Παρλιάρου, βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα αποδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο,  το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας του Χοροθεάτρου.

Από την πλευρά της η αγαπημένη ηθοποιός κι έτερη καλλιτεχνική Διευθύντρια Βίνα Ασίκη, ευχαρίστησε με θέρμη άπαντες για τη συμμετοχή τους στη λαμπερή βραδιά, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την ολόπλευρη στήριξή του, στον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καραϊσκάκη που εδώ κι ένα χρόνο έχει αναλάβει το Χοροθέατρο με θεαματικά αποτελέσματα σε ότι αφορά στη λειτουργία του καθώς και τον Πρόεδρο της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση αλλά και στο αίτημα για την παραχώρηση της αίθουσας του 7ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων. Για τον ίδιο λόγο εξάλλου της ζεστής  φιλοξενίας, η Βίνα Ασίκη ευχαρίστησε και τον Σύλλογο Γονέων του 7ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων.

Τη προσωπική βαρύτητα που δίνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς  για το Παιδικό Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ, επεσήμανε και ο Γιώργος Καραϊσκάκης από το βήμα της εκδήλωσης τονίζοντας πως είναι από τους Πολιτιστικούς Φορείς και δομές του Δήμου Φυλής που βγάζει προς τα έξω το καλύτερό του “πρόσωπο”! Ο Γιώργος Καραϊσκάκης άνθρωπος και ο ίδιος του Πολιτισμού και της Ελληνικής Παράδοσης, όντας εδώ και πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “Γρίζα” και τα τελευταία 4 στη θέση του προέδρου, ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους, χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή!

Τις ευχές του επίσης έδωσε από το βήμα της εκδήλωσης  ο Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, που χειροκρότησε με αγάπη κι ενθουσιασμό τα παιδιά.

Όσο για τη βραδιά αυτή καθ΄αυτή, τίμησε δεόντως τα έθιμα της τρελής αποκριάς που αν μη τι άλλο θέλουν αυτοσαρκασμό και γέλιο! Έτσι οι τρεις μπαμπάδες που σε ρόλους Φατμέ, Αϊσέ και Χανούμ Μπουρέκ, ανέβηκαν επί σκηνής και χόρεψαν οριεντάλ, ήταν όλα τα λεφτά!