Απέδωσε η προσπάθεια του Δήμου Φυλής: Έτοιμα στους αγιασμούς τα σχολεία – Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Φυλής για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020. Το πρόγραμμα των αγιασμών, που ήδη έχει δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ, θα εφαρμοστεί το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Παρόλο που, λόγω του σεισμού της 19ης Ιουλίου 2019, απαιτήθηκαν εκτεταμένες επισκευές σε μεγάλο αριθμό σχολείων, ο Δήμος τις ολοκλήρωσε έγκαιρα και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την επισκευή των ζημιών σε κατοικίες.

Το επιτυχές αποτέλεσμα οφείλεται σε δύο λόγους:

Πρώτον, στην κινητοποίηση του Δήμου, ο οποίος ζήτησε αμέσως από την ΑΕ Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ) τη διενέργεια των αυτοψιών που προβλέπει ο νόμος. Με βάση τις αυτοψίες συντάχτηκαν, σε χρόνο ρεκόρ, οι μελέτες πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν τα επισκευαστικά συνεργεία.

Δεύτερον, στο συντονισμό των εμπλεκόμενων οργάνων και υπηρεσιών του Δήμου από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στην υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε, απ’ όλους, το ζήτημα της επισκευής και παράδοσης των σχολείων στη σχολική κοινότητα.

Μοναδική εξαίρεση το 9ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, στο οποίο η τελετή του αγιασμού θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση δύο ημερών. Στο συγκεκριμένο σχολείο θα χρειαστεί να αποξηλωθούν τα ικριώματα (σκαλωσιές) που έχουν τοποθετηθεί για τις ανάγκες των επισκευών στο σύνολο των εξωτερικών επιφανειών του. Το σχετικό έγγραφο καταλληλότητας έχει ήδη υπογραφεί από το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Νικόλαο Μαραγκό.

Την ευαρέσκειά του για την ταχύτητα αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία εξέφρασε, δημόσια,  ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά κάνει μνεία για τις επισκευές, ενώ στην ομιλία του στα ΖΕΦΥΡΕΙΑ έκανε μια χιουμοριστική αναφορά. “Μπορεί να δυσαρεστήσαμε τους μαθητές γιατί δεν παρατείναμε τις διακοπές τους, αλλά έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

Ο Χρήστος Παππούς στα ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2019