CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Αυθόρμητες ευχές  και όμορφες εκπλήξεις στην Βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων

Αναρτήθηκε στις 28/01/2019, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Σε εγκάρδιο κλίμα και με αυθόρμητες ευχές πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας στην κατάμεστη από κόσμο στέγη του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου.


Φιλόξενος Οικοδεσπότης ο νέος Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής Γιώργος Αδάκτυλος, αμέσως μετά τις ευλογίες του Πρωτοπρεσβυτέρου  του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης παπά Κανέλλου Αδαμόπουλου, μίλησε στα μέλη του ΚΑΠΗ με λόγια από καρδιάς.

Ο Γιώργος Αδάκτυλος επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ηλικιωμένων στη ζωή όλων μας, τονίζοντας πως εκείνοι είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο πριν το τώρα και το μετά. Είναι οι Γονείς, οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες που μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και μας στηρίζουν ως σήμερα, μεγαλώνοντας και τα παιδιά μας! “Το μόνο που σας αξίζει είναι σεβασμός, καλοσύνη και αγάπη!” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος,  εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Συγκινητική άλλωστε υπήρξε η στιγμή που ο Γιώργος Αδάκτυλος έσπευσε να προσφέρει το κομμάτι του σε ένα από τα γηραιότερα μέλη του ΚΑΠΗ, την  95χρονη “έφηβη” κα Βούλα,  που ανταπέδωσε την όμορφη πρωτοβουλία του,  με μια ζεστή αγκαλιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο οποίος ευχήθηκε “Και του χρόνου να κόψουμε τη βασιλόπιτα όλοι μαζί. Σας θέλουμε κοντά μας, για πολλά – πολλά χρόνια ακόμα,  να μας στηρίζετε όλους. Παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα!” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος όπως το συνηθίζει, αντάλλαξε ευχές με τον καθένα και την καθεμία τους, χωριστά.

 Αξίζει να σημειωθεί επίσης,  πως ο  Δήμαρχος Φυλής, αφιέρωσε το κομμάτι του ανταποδίδοντας τις ευχές και τα καλά  λόγια του παπά Κανέλλου που πρώτος έσπευσε να του  προσφέρει το δικό του κέρασμα,   από τη βασιλόπιτα.  “Δεν είναι δώρο – αντίδωρο! Αφιερώνω το κομμάτι μου στον Ιερέα μας , στον άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια, έχει προσφέρει στην εκκλησία και στον τόπο μας  πολλά!”  σημείωσε  καταλήγοντας τον επιγραμματικό  χαιρετισμό του. 

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης υπήρξαν, η Προϊσταμένη του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  κα Αριστέα Πλακίδα για το άοκνο έργο της και ο Πρόεδρος των ηλικιωμένων κ. Γιάννης Μάρκου.

Συγκινημένη η Αριστέα Πλακίδα από την έκπληξη αφιέρωσε κι εκείνη το δικό της κομμάτι στον Δήμαρχο Φυλής,  γιατί όπως τόνισε “Είναι κοντά μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα και στηρίζει ουσιαστικά το έργο του Τοπικού Υγειονομικού Σταθμού, σε όλους τους τομείς”

Ο κος Μάρκου από την πλευρά του,  αφιέρωσε το κομμάτι του στο Προσωπικού του ΚΑΠΗ που φροντίζει πάντα ώστε να μην λείπει τίποτα από κανέναν, πράγμα που συνέβη και στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ανθοδέσμη- έκπληξη  εξάλλου για την προσφορά της στα ΚΑΠΗ,  έλαβε και η δραστήρια εργαζόμενη και “ψυχή του ΚΑΠΗ” όπως τα ίδια τα μέλη την αποκαλούν, Ειρήνη Αλυματήρη.  

Τις ευχές του έδωσαν επίσης στους ηλικιωμένους , ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Φαρμάκης και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης.

Ξεχωριστή υπήρξε και η ευχή της αναπληρώτριας Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Τζένης Μπάρα,  η οποία καλωσόρισε τον Γιώργο Αδάκτυλο στο νέο του αξίωμα και του ευχήθηκε να έχει καλό έργο.

Όπως φαίνεται η ευχή της έχει ήδη πιάσει τόπο καθώς ο νέος Πρόεδρος επεφύλαξε για το τέλος στους ηλικιωμένους δυο καλές ανακοινώσεις, που αφορούν σε μια μονοήμερη εκδρομή μέσα στο Φεβρουάριο στο Ναύπλιο και μια διήμερη εν συνεχεία στο Βόλο. Ότι καλύτερο εν ολίγοις για ένα όμορφο και γεμάτο υγεία, ευχάριστες εκπλήξεις  και δράση 2019!

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικά videos