CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Δάκρυα συγκίνησης και χαράς του π. Άγγελου Κανέλου για το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου που πήρε σήμερα από το Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα

Αναρτήθηκε στις 26/11/2021, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Συναισθήματα χαράς και βαθιάς συγκίνησης κυριάρχησαν σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος προεξήρχε στην Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον εφημέριο του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης πατέρα Άγγελο Κανέλο. Μίλησε για το ήθος,το ύφος του αλλά και το μεγάλο έργο του ιερέως και κατέληξε προσθέτοντάς του τα δυο ανώτατα οφίκια της ιεροσύνης, για έγγαμο κληρικό, το επιγονάτιο και τον σταυρό χρίζοντας τον σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Ο πατέρας Άγγελος εμφανώς συγκινημένος για την αναπάντεχη απόφαση του Μητροπολίτη .Αθηναγόρα τον ευχαρίστησε για την εξαιρετική τιμή και του πρόσφερε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο με την εικόνα της Θεοτόκου να κρατά τον Ιησού Χριστό, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και της στήριξής του στην τοπική εκκλησία και τον Άγιο Στυλιανό.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε πως έκανε δεκτό το αίτημα του πατέρα ‘Αγγελου και αναγόρευσε σε Αναγνώστες τον δεξιό Ιεροψάλτη του Αγίου Στυλιανού Δημήτρη Διονυσόπουλο και τον αριστερό Ιεροψάλτη Αντώνη Βανάκα. Οι δυο Αναγνώστες χειροθετήθηκαν και εισήλθαν στον κατώτατο κλήρο από τον Σεβασμιότατο Αθηναγόρα με την ανάγνωση ειδικής ευχής και με όλο το εκκλησίασμα να αναφωνεί άξιος άξιος.

Νωρίτερα στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως εστίασε και ανέλυσε την παραβολή των 5 ταλάντων υπογραμμίζοντας πως “Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιο χάρισμα. Το σημαντικό για εμάς τους χριστιανούς είναι να το εντοπίσουμε και να το αξιοποιήσουμε για το κοινό καλό όπως έκανε με τη ζωή του ο Άγιος Στυλιανός. Όταν το χάρισμά μας είναι αυτόνομο, έξω από την Εκκλησία, όσο σοβαρό και μεγάλο και αν είναι, μένει νεκρό γιατί δεν μπορεί να ευεργετήσει του άλλους ανθρώπους” επεσήμανε ο κ. Αθηναγόρας καταλήγοντας πως “ Ο Άγιος Στυλιανός πρόσφερε στην καθημερινότητα του τόπου, είναι ο Άγιος που δεν μετέδιδε το λόγο του Κυρίου μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά. Έτσι το δίδαγμα για σήμερα είναι πως σε δύσκολους καιρούς πρέπει ο ένας να δίνει το τάλαντό του στον άλλο, γιατί μόνο με υπακοή και μοίρασμα θα ξεπεράσουμε ενωμένοι όλες τις δυσκολίες και θα κερδίσουμε την αιωνιότητα”.

Στην Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα υποδομών Γιώργος Ραφτέλης και ο πολιτευτής της ΝΔ στη Δυτική Αττική και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Φυλής Σταμάτης Πουλής.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταθμού στη Φυλή Τζένης Μπάρα και προεξάρχοντος του Ιεροκύρηκα της Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως π. Αγαθάγγελου Κόχλα και συνλειτουργούντων μεταξύ άλλων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Λιοσίων Φυλής και Ζεφυρίου Αρχιμανδρίτη π. Τίτου Χρήστου, των εφημέριων του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Άνω Λιοσίων π. Κωνσταντίνου Τόλια και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος π.Γεώργιου Χάρλα, καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος της Παναγίας Γρηγορούσας π. Θεοφάνης Θεοφάνους και ο διάκος Διονύσης Λαμπρόπουλος.

Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται το απόγευμα με μεθεόρτιο εσπερινό και παράκληση στον Άγιο.