Εγκρίθηκε η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στις οδούς Θεσσαλίας και Αλιάκμονος

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς το είχε προαναγγείλει στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, τονίζοντας ότι, ακόμα και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ο Δήμος εξακολουθεί να κερδίζει έργα για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο των οδών Αλιάκμονος και Θεσσαλίας, στα Άνω Λιόσια, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, η οποία υπεγράφη στις 30 Μαΐου 2019.

Η ένταξη στο πρόγραμμα σημαίνει ότι εξασφαλίστηκε, με το ποσόν των 3,1 εκατ. Ευρώ, η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο βασίζεται σε τεχνική μελέτη του Δήμου Φυλής. Η εν λόγω μελέτη κρίθηκε εμπεριστατωμένη από την Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, η οποία και συνέταξε το από 15-04-2019 πρακτικό προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων καθώς και των φρεατίων υδροσυλλογής. Με την κατασκευή του θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα στους συγκεκριμένους δρόμους και κυρίως θα μειωθεί δραστικά η ποσότητα των υδάτων που φτάνει στη Λίμνη και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση