Εποχούμενη, λόγω βροχής, η λιτάνευση της Εικόνας της Μονής Κλειστών

Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη επαναλήφθηκε, το Σαββάτο 13 Απριλίου 2019, το πατρογονικό έθιμο της λιτάνευσης της Εφεστίου Εικόνας της Ιεράς Μονής Κλειστών, στην πόλη των Άνω Λιοσίων.

Οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το χριστεπώνυμο πλήρωμα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο έφτασαν στις 16:00 στην Πύλη της ιστορικής Μονής Κλειστών, όπου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα παρέλαβαν την Ιερά Εικόνα, την οποία ο ειδικός τεχνίτης Μιλτιάδης Τσάφας είχε τοποθετήσει στην προστατευτική προθήκη, παρουσία της εντεταλμένης αρχαιολόγου Σοφίας Βερούτη.

Εκεί, για να προστατευθεί η Εικόνα από τη βροχή που είχε προηγηθεί, τοποθετήθηκε, σε όχημα του Δήμου Φυλής, το οποίο ακολούθησαν, πεζή, οι εκατοντάδες των προσκυνητών.

Η πομπή, αφού σταμάτησε για την καθιερωμένη δέηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων Χασιωτών και Λιοσιωτών έγινε δεκτή με τιμές στη Φυλή, από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο και ενορίτες της Φυλής.

Εν συνεχεία, αφού λιτανεύτηκε στη Λεωφόρο Φυλής, της αποδόθηκαν τιμές από τον ιερέα και ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου πατέρα Μηνά Αλεξιάδη καθώς και του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων.

Η πομπή έγινε, επισήμως, δεκτή, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, τα τιμητικά αγήματα μαθητών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και ανδρών της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2ης Μ.ΑΛ) και εκατοντάδες πιστών στη συμβολή των οδών Φυλής και Στρατηγού Λιόση, απ’ όπου οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού, το Σαββάτο 13 Απριλίου 2019 θα τελεστεί Εσπερινός (19:00) και θα ακολουθήσει αγρυπνία (22:00). Το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει προσκύνημα της Ιερής Εικόνας. Στις 15:00 θα τελεστεί Παράκληση και στις 16:00 η Εικόνα θα αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή για την Ιερά Μονή.

Το πρωί του επόμενου Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 η Εικόνα, σύμφωνα με το έθιμο, θα λιτανευτεί στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Δείτε χαρακτηριστικά videos και ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό