Με μεγάλη συμμετοχή οι δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής

Σημαντική ήταν η συμμετοχή, και αυτή τη φορά, του γυναικείου πληθυσμού του Δήμου Φυλής, στις δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠ (Τεστ Παπανικολάου) που διοργάνωσαν το Γυναικολογικό Τμήμα του ΠΙΚΠΑ Ζεφυρίου σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής και συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Απριλίου στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, τη Δευτέρα 8 Απριλίου και την Τρίτη 9 Απριλίου στο Α΄ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και την Τρίτη 16 Απριλίου στο Δημαρχείο Φυλής «Νικόλαος Λιάκος».

Συνολικά και τις τέσσερις μέρες των εξετάσεων, προσήλθαν και εξετάστηκαν 76 γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δωρεάν λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ και ψηλάφηση μαστών, καθώς και ενημέρωση και συμβουλευτική των γυναικών γύρω από γυναικολογικής φύσης θέματα. Τις εξετάσεις πραγματοποίησαν ο γυναικολόγος Τιμολέων Κακολύρης και η μαία Ρία Μπιθιτζή από το ΙΚΑ, με την έγκριση της Διευθύντριας του ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων Περσεφόνης Κακούρη.

Οι δωρεάν εξετάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Φυλής για δράσεις προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας των πολιτών.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φροντίδα και στήριξη των ηλικιωμένων, ωστόσο η προληπτική ιατρική είναι “υποχρέωσή” μας προς όλες τις ηλικίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΚΑΠΗ ανοίγουν τις πόρτες τους σε ιατρικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν τον γενικό πληθυσμό, και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα είναι και η τελευταία», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ και Αναπληρωτής Δήμαρχος, Γιώργος Αδάκτυλος, τονίζοντας ότι η αύξηση του αριθμού των γυναικών που εξετάστηκαν, σε σχέση με πέρυσι, είναι ενθαρρυντική για τη συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών.