Ρεπορτάζ της ΕΡΤ 1 για την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στο Ζεφύρι

Εκτεταμένο ρεπορτάζ για την πορεία της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στο Ζεφύρι, προβλήθηκε, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ -1.


Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε στις καθημερινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο Ζεφύρι και στην ευρύτερη περιοχή, στις οποίες, εκτός από τις συμβατικές δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας και Τροχαίας παίρνουν μέρος εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως το ΤΑΕ, η ΔΙ.ΑΣ, οι ΟΠΚΕ, τα ΜΑΤ και η Δίωξη Ναρκωτικών. Στις επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται, επίσης, αστυνομικοί σκύλοι και drones.

Ειδικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην επιχείρηση της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021, οι αστυνομικοί έλεγξαν συνολικά 92 άτομα και 45 οχήματα και:

  • προσήγαγαν 33 άτομα
  • συνέλαβαν 16 ( για κλοπή, ναρκωτικά, παραβάσεις Κ.Ο. Κ. ) ΚΑΙ
  • βεβαίωσαν 19 παραβάσεις του Κ. Ο. Κ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή στις 23 Μαρτίου 2021, λίγο πριν από τη δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες, επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Ζεφύρι. Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός, η εφαρμογή του σχεδίου θα αξιολογηθεί στα μέσα Απριλίου, ενώ ο ίδιος θα δει από κοντά τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής και τους αξιωματικούς, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δημαρχείο Ζεφυρίου στις 23 Μαρτίου