Συγκίνηση και κατάνυξη στον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η ακολουθία του Επιτάφιου θρήνου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου.

Στις ευλαβικές στιγμές που διέφεραν από κάθε άλλη χρονιά  λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας συμμετείχε με ευλάβεια πλήθος πιστών.


.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του εφημέριου του Ναού π.  Τίτου Χρήστου, και σε ένα ξεχωριστό τελετουργικό, τον Εσταυρωμένο σήκωσαν συμβολικά στους ώμους τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Σύμβουλος Δημάρχου Δημήτρης Καματερός.

Ξεχωριστή υπήρξε η τιμή στα παιδιά της Εκκλησίας αλλά και σε γυναίκες της Ενορίας που επίσης σήκωσαν συμβολικά  τον Εσταυρωμένο στους ωμούς, καθώς όπως τόνισε ο εμπνευσμένος Ιερέας Τίτος Χρήστου, στο Θείο δράμα συμμετείχαν χωρίς διακρίσεις όλοι εκείνοι που ακολούθησαν τον Χριστό μας.

Κι αν φέτος ο στολισμένος Επιτάφιος έμεινε εντός του Ναού, τίποτα δεν άλλαξε…

Το μόνο που γιγαντώνεται φέτος, είναι η ελπίδα για την Ελευθερία.

Καλή Ανάσταση.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά video