Θερμή υποδοχή του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Γιώργου-Σταύρου Κρεμλή από το Χρήστο Παππού στο Δημαρχείο Φυλής

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φυλής, πραγματοποίησε, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής.


Τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου. Συζήτησε ακόμα μαζί του τις επιλέξιμες δράσεις, για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στους τομείς της  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του ο Γιώργος –Σταύρος Κρεμλής τόνισε ότι με το Χρήστο Παππού τον συνδέουν δεσμοί φιλίας, οι οποίοι καλλιεργήθηκαν, μέσα από την κοινή προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση των έργων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Φυλής. Δεν παρέλειψε, ακόμα, να ευχηθεί καλή επιτυχία στο Χρήστο Παππού, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου-Σταύρου Κρεμλή είναι μια από τις καλύτερες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η πολύχρονη θεσμική του παρουσία εγγυάται ότι θα είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωβουλευτές και του εύχομαι, ολόψυχα, να εκλεγεί, γιατί το αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

Ακολουθεί το βιογραφικό του υποψήφιου Ευρωβουλευτή (πηγή https://nd.gr/kremlis-giorgos-stayros) :

Μεγάλωσα στη Ρόδο, όπου αποφοίτησα από το ιστορικό Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Σήμερα είμαι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθώ θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Παράλληλα, είμαι Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και ως νομικός είμαι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981 διετέλεσα, μεταξύ άλλων, Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της Ε.Ε., Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντή της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».

Την περίοδο 1991-1993 ήμουν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Έχω διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω γράψει βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Mε αυτά τα εφόδια εκτιμώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της κομβικής και κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα μας και την Ευρώπη.