Το αδιαχώρητο στο «Βορεινό» για της Παναγιάς τ΄ Ακούσματα που διοργάνωσε το «Χοροδρώμενο»

Μια υπέροχη βραδιά Ελληνικής Παράδοσης έζησαν όλοι εκείνοι, που την Παρασκευή 28 Ιουνίου, γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο «Βορεινό» της Ζωφριάς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου “Χοροδρώμενο.

Ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του «Χοροδρώμενου» Πάνος Παπανικολάου, τίμησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο Αντιδήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς ο οποίος κι έδωσε τη δέσμευση για την στήριξη του πολιτιστικού κινήματος του τόπου και των Παραδοσιακών Συλλόγων. Αργότερα το «παρών» έδωσε στην πολιτιστική βραδιά και ο Δήμαρχος Φυλής. Ο  Χρήστος Παππούς που βρέθηκε στο «Βορεινό» κι απόλαυσε για λίγο την καλοδουλεμένη παράσταση, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρόεδρο αλλά και σε όλους τους συντελεστές.

Το Χοροδρώμενο διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τίτλο της “Παναγιάς Ακούσματα”, όνομα και πράγμα, καθώς η βραδιά εκτυλίχθηκε με λατρευτικά θεατρικά δρώμενα και παραδόσεις με κεντρική μορφή την Παναγία.

Τα 9 θαύματα της Παναγίας μας, ανέβασε επί σκηνής η θεατρική Ομάδα Άνω Λιοσίων “Υπερφωτισμένοι”  σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου  ο οποίος φιλοτέχνησε και το εξαίσιο σκηνικό.

Με επικεφαλής τον διοργανωτή Σύλλογο “Χοροδρώμενο” στην υπέροχη βραδιά συμμετείχαν περίπου 200 χορευτές από 9 Παραδοσιακούς Συλλόγους, που συνόδεψε μουσικά η παραδοσιακή Ορχήστρα “Τζίτζικες” και στο τραγούδι, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του “Χοροδρώμενου” Πάνος Παπανικολάου ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους. Ως φιλόξενος οικοδεσπότης άλλωστε, βράβευσε εκπροσώπους από όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους και φυσικά τον σκηνοθέτη της βραδιάς Γιάννη Γαλανόπουλο.

Τα χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας ανάμεσα στα 9 θαύματα της Παναγίας, εξαίσια ακούσματα από την Ανατολική Ρωμυλία, τη Σίφνο, τον Πόντο, τη Θεσσαλία, την Αριδαία, την Κόρινθο, την Κρήτη, τη Λέσβο και την Καππαδοκία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos και πλούσιο φωτογραφικό υλικό