«Τρέχουν» ταχύτερα του χρονοδιαγράμματος οι εργασίες για την κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου

Την εντυπωσιακή πρόοδο των εργασιών για την ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι του κρατικού οργανισμού Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. – πρώην ΟΣΚ), κατά την επιθεώρησή τους στο έργο, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, συνοδεία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάση Σχίζα και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια.

Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών εκφράζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, καθώς το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και, όπως διαβεβαιώνει ο ανάδοχος εργολάβος, θα παραδοθεί τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης.

«Το Ειδικό Γυμνάσιο των Άνω Λιοσίων κατασκευάζεται με τις προδιαγραφές να καταστεί πρότυπο Ειδικό Γυμνάσιο για όλη την Αττική. Είναι ένα έργο – “πυξίδα” για το σύγχρονο σχολείο του αύριο, που τιμά την πόλη μας και αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για την εκπαίδευση όλων των μικρών δημοτών μας. Στο Δήμο μας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποκτούν πλέον τη δυνατότητα, μετά τη φοίτηση στο Ειδικό Δημοτικό του Ζεφυρίου, να συνεχίζουν τη μαθητεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά αλλά και την οικογένειά τους», υπογραμμίζει ο Χρήστος Παππούς.

Το σχολείο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και να τους παρέχει πλήρη προσβασιμότητα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Αποτελείται από δυο βιοκλιματικά κτίρια, το κυρίως σχολικό κτίριο και το κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει και εσωτερική πισίνα. «Πρόκειται για ένα Γυμνάσιο πρότυπο, που η μελέτη του βραβεύτηκε σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας.

«Το Ειδικό Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που χρειαζόταν η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας» επισήμανε ο Πρόεδρος της Β’-θμιας ΕΣΕ, Νίκος Χατζητρακόσιας.

Στην αυτοψία παρέστησαν καθηγητές – μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις υποδομές του σχολείου.

Το έργο, προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.