Με επιτυχία η βραδιά της γυναίκας που οργάνωσε ο σύλλογος Φυλασία

Μια αξέχαστη βραδιά πέρασαν οι γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Φυλής που εμπιστεύτηκαν την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλασία Ιωάννα Τσεβά και ανταποκρίθηκαν –την Παρασκευή 8 Μαρτίου- στην πρόσκλησή  της για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας που φέτος συνέπεσε με την κορύφωση της Αποκριάς. Όπως ήταν φυσικό το γλέντι ήταν διπλό όπως και η ευχαρίστηση.


Η Ιωάννα Τσεβά έμπειρη και καλή οικοδεσπότης υποδέχθηκε μια μια τις καλεσμένες της και όταν ήρθε η ώρα της έναρξης της εκδήλωσης αντί του καθιερωμένου χαιρετισμού από μικροφώνου προτίμησε να κάνει θεαματική αλλά ταυτόχρονα βαθιά παραδοσιακή είσοδο. Μαζί με τα κορίτσια και το χοροδιδάσκαλο της Φυλασίας μπήκαν στην αίθουσα της εκδήλωσης χορεύοντας γύρω από το παραδοσιακό αποκριάτικο γαϊτανάκι δίνοντας σαφές  σήμα ότι η βραδιά παρότι είναι εθιμοτυπικά επαναστατική στη Φυλή θα είναι συνάμα και  ανεπανάληπτα παραδοσιακή και διασκεδαστική.

 

Η Πρόεδρος της Φυλασίας στο σύντομο χαιρετισμό της έκανε αναφορά στους αγώνες των γυναικών, υπογράμμισε την πολύπλευρη προσφορά του γυναικείου πληθυσμού σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, της επιστήμης και της ανάπτυξης και  ζήτησε από τις γυναίκες της Φυλής να είναι αγωνίστριες στη ζωή.

Σήμερα γιορτάζουμε την αξία της προσφοράς μας και θέλω να είστε πάντα υγιής και πάντα αγωνίστριες» τόνισε η Ιωάννα Τσεβά η οποία μέσω του συλλόγου Φυλασία κατάφερε να  συνδυάσει αρμονικά, να αναδείξει  και να μεταλαμπαδεύσει στις γυναίκες της Φυλής πως είναι απολύτως θεμιτό να συνυπάρξουν η πιστή τήρηση των παραδόσεων με τους νέους ρόλους αλλά και τα δικαιώματα της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή.

 

Τις ευχές της σε όλες τις γυναίκες της Φυλής που παρέστησαν στην εκδήλωση της Φυλασίας έδωσε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ελένη Λιάκου η οποία υπογράμμισε τους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους που ενσαρκώνει με επιτυχία η σύγχρονη γυναίκα

 

Ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης  επαναβεβαίωσε στο  χαιρετισμό του πως η παράταξή του τάσσετε υπέρ της ισότητας των δυο φύλλων και υπογράμμισε με έμφαση τους πολλαπλούς ρόλους που υπηρετεί το γυναικείο φύλλο.

 

 

Οι γυναίκες της Φυλής διασκέδασαν με την καρδιά τους και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στο απόσπασμα που απαθανάτισε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής στα πρώτα λεπτά του προγράμματος.

Κατά τα λοιπά το φαγητό ήταν υπέρ το δέον καλό και πολύ, το κέφι φούντωσε από την πρώτη στιγμή και η φιλοξενία της Ιωάννας Τσεβά εξαίσια και σπιτική όπως πάντα.