Ύμνος προς τη γυναίκα η εκδήλωση Αδάκτυλου στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων

Μια ιδιαίτερη, όμορφη και ζεστή εκδήλωση οργάνωσε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στα ΚΑΠΗ των Άνω Λιοσίων ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του  Δήμου Φυλής Γιώργος Αδάκτυλος με  αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.


Ο Γιώργος Αδάκτυλος αφού μετέφερε τα Χρόνια Πολλά και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς τις εορτάζουσες υπογράμμισε πως «Η Αγάπη , η Αισιοδοξία, η Γνώση , η Δημιουργία, η Ευτυχία, η Ελπίδα, η Επιτυχία, η Ζώη, η Καλοσύνη, η Ομορφιά, η Πληρότητα, η Σοφία, η Σωτηρία, η Χαρά και όλα τα θετικά πράγματα και συναισθήματα είναι γένους θηλυκού».

Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ παρουσία της μητέρας του εξομολογήθηκε από μικροφώνου πως η γυναίκα που σημάδεψε και καθόρισε τη ζωή του ήταν η γιαγιά του η Σοφία στο πρόσωπο της οποίας τιμά- όπως είπε-  όλες  τις γυναίκες του κόσμου. Ξαφνιάζοντας τους πάντες ευχάριστα  ο Γιώργος Αδάκτυλος επέλεξε έναν πρωτότυπο,  γλυκό και τολμηρό τρόπο για να υμνήσει το γυναικείο φύλλο. Παραμέρισε όσο μπορούσε το τρακ του μικροφώνου και απήγγειλε ένα ποίημα, ύμνο στο γυναικείο φύλλο, της ποιήτριας και συγγραφέως Δώρας Μαργέλη, συγκινώντας τις εορτάζουσες και προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και έδωσαν ευχές ο πρώην υπουργός Θανάσης Μπούρας, η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Προνοιακής Πολιτικής Τζένη Μπάρα, η προϊσταμένη του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Άνω Λιόσια Αριστέα Πλακίδα, ο πρόεδρος των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Ιωάννης Μάρκου και ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

Ο Θανάσης  Μπούρας αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, συνεχάρη για την εκδήλωση τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ  και ευχήθηκε χρόνια πολλά υπογράμμισε τις «μεγάλες υποχρεώσεις της ανθρωπότητας προς την γυναίκα». Η Τζένη  Μπάρα χαρακτήρισε τη γυναίκα « θεμέλιο»  και τον άνδρα την «κολώνα» της οικογένειας και της κοινωνίας και μνημόνευσε την μητέρα της που δεν υπάρχει πλέον στη ζωή. Η κ. Πλακίδα δήλωσε συγκινημένη από τον χαιρετισμό του Γιώργου Αδάκτυλου και υπογράμμισε πως οι γυναίκες εκτός από δύναμη ψυχής έχουν και μυϊκή δύναμη αφού -όπως είπε- μέχρι και τη δεκαετία του ’80 οι γυναίκες συμμετείχαν ισότιμα με τους άνδρες σε όλες τις βαριές αγροτικές εργασίες. Ο κ. Μάρκου ευχήθηκε υγεία, δύναμη και χρόνια πολλά σε όλες και ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ Γιώργο Αδάκτυλο επειδή όπως είπε «από την ημέρα που ανέλαβε μας προσέχει πάρα πολύ και μας δίνει ότι του ζητάμε». Χρόνια πολλά ευχήθηκε και ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Βασίλης Κατηφόρης.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς  ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ ευχήθηκε προσωπικά σε κάθε μια από τις γυναίκες προσφέροντάς τους από ένα γλαστράκι ενώ οι  εργαζόμενοι στο ΚΑΠΗ κέρασαν τους παριστάμενους γλυκά και αναψυκτικά. Η υπεύθυνη των ΚΑΠΗ Ειρήνη Αλυματήρη είχε εξασφαλίσει 40 και πλέον δώρα τα οποία μπήκαν στην κληρωτίδα και μοιράστηκαν στις τυχερές.  Γεύματα δυο ατόμων, κρέατα, κρέμες προσώπου, μπιζού, ρούχα, παντόφλες ,αρώματα, περιποίηση μαλλιών και νυχιών, γλυκά κ.α.

Η επόμενη δράση που έχει προγραμματιστεί από τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ Γιώργο Αδάκτυλο είναι μια διήμερη εκδρομή στο Βόλο ενώ ήδη έχει οργανωθεί  και ένας κύκλος προληπτικών  εξετάσεων για τους ηλικιωμένους.