Άξια εκπροσώπηση του Δήμου Φυλής στην Ηλεία από τη θεατρική Ομάδα Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι»

Το πολιτιστικό «πρόσωπο» του Δήμου Φυλής ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο η Θεατρική Ομάδα Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» του Γιάννη Γαλανόπουλου στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας κατά το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου.


Ο τόπος καταγωγής του συντοπίτη μας θεατρικού συγγραφέα και δημιουργού της Θεατρικής Ομάδας Άνω Λιοσίων Γιάννη Γαλανόπουλου, μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς μέσω του Σινέ “Ρόδον” το όμορφο αυτό χωριό, καθώς και όλη η Ηλεία, γνωρίζουν πολιτιστική άνθιση για 30 συναπτά έτη!

Οι δρόμοι μάλιστα γύρω από το Σινέ Ρόδον έχουν ονόματα κορυφαίων Ελλήνων Ηθοποιών – Συνθετών και δημιουργών της Τέχνης και του Πολιτισμού. Σε αυτή τη σκηνή εξάλλου την Παρασκευή 31 Ιουλίου, θ’ ανέβει η Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της ΕΡΤ!

Σε αυτόν λοιπόν τον σπουδαίο πολιτιστικό χώρο ο ταλαντούχος Γιάννης Γαλανόπουλος και η Ομάδα του με την στήριξη του Δήμου Φυλής, ανέβασαν σε δικά του, σενάριο, διδασκαλία και σκηνοθεσία την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς Την Κάνουν Οι Κινέζοι».

Το δεύτερο βραβευμένο έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου και οι ερμηνείες των ηθοποιών του αν και μετρούν ενάμιση χρόνο ζωής, ενθουσίασαν το θεατρόφιλο κοινό της Ηλείας, κάτι που ετοιμάζονται να κάνουν και για το κοινό του Δήμου Φυλής τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, Θεού Θέλοντος και… κορονοϊου επιτρέποντος.

Κοντά στη θεατρική Ομάδα των Άνω Λιοσίων βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού κι ευχαρίστησε με θέρμη τον δημιουργό και ψυχή του Σινέ «Ρόδον» Γιώργο Αλεβιζόπουλο για τη ζεστή φιλοξενία που απολαμβάνουν οι «Υπερφωτισμένοι» για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Έδωσε επίσης τα εύσημα στον Γιάννη Γαλανόπουλο και στην Ομάδα του, με την ευχή το καλλιτεχνικό του ταλέντο, να τον οδηγήσει και σε μεγάλες θεατρικές σκηνές.

Κάτι, που δεν φαντάζει μακρινό, καθώς ο Γιάννης μετρά ήδη, δυο σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί Σταθμοί, εφημερίδες και διαδικτυακά sites, έκαναν εκτενή αφιερώματα και ρεπορτάζ για το θεατρικό διήμερο των Υπερφωτισμένων, ενώ την πρωτοβουλία στήριξαν με θέρμη και δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις.

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης:

Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος , Σπύρος Μαυρής, Χριστίνα Βασιλείου, Νίκη Πλαβούκου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος και η υπέροχη κορούλα του Γιάννη, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, που όπως φαίνεται βαδίζει στα χνάρια του μπαμπά της!