Η Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου (Θ.Ο.Ζ) συμμετέχει στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς»

Η ζοφερή πραγματικότητα με την πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα… τους σεισμούς και τους εγκλεισμούς… τις καταγγελίες και τα λουκέτα, δεν πτόησε τους ερασιτέχνες που συνεχίζουν να εκφράζονται μέσω του θεάτρου.


Έτσι, λοιπόν, η Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», μπορεί να μην έχει καταφέρει μέχρι στιγμής λόγω covid -19, να παρουσιάσει τη νέα θεατρική παράσταση που ετοιμάζει («Φον Δημητράκης»), αλλά ανταποκρίθηκε και συμμετέχει στο κάλεσμα του 13ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς».

Το Φεστιβάλ θα γίνει διαδικτυακά το Σάββατο 27/2 και την Κυριακή 28/2.

Θα «ανέβουν» σε διαδικτυακή πλατφόρμα τα καλύτερα σατιρικά 10λεπτα της χρονιάς, μαζί με τα ιντερμέδια της ερασιτεχνικής ομάδας Πάτρας «Ρεφενέ» που θα μαγνητοσκοπηθούν στην Πάτρα και θα δομήσουν μια ενιαία σπονδυλωτή παράσταση που ενδέχεται να παρουσιαστεί και σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τα καλύτερα βίντεο αποτελείται από:

  • Έναν εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
  • Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Θεάτρου
  • Έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Τοπικού Τύπου (δημοσιογράφος)
  • Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα της Ένωσης Αποφοίτων Τμήματος Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
  • Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας Ρεφενέ.

Οι 31 φετινές υποψηφιότητες θα αναρτηθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα του Πατρινού Καρναβαλιού το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00. Το αρχειακό υλικό θα περιλαμβάνει α) Βιντεοσκοπημένο θεατρικό δρώμενο β) Ιστορικό κάθε ομάδας και φωτογραφικό υλικό.

Η ανακοίνωση των 10 καλύτερων σατιρικών δρώμενων που θα προκρίνει η Επιτροπή Επιλογής του Φεστιβάλ και ανάρτηση τους (ως ενιαία παράσταση), με συνδετικά ιντερμέδια του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00. Η ίδια παράσταση, την ίδια ώρα θα προβληθεί και σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Την ίδια μέρα (Κυριακή 28.2.2021 ώρα 22:00) και μετά την ανάρτηση/προβολή της Ενιαίας Παράστασης και σε διαδικτυακή επικοινωνία, θα ψηφίσουν και οι 31 εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ, διαμορφώνοντας την έκτη ισοδύναμη ψήφο που μαζί με τις 5 ψήφους που προαναφέρθηκαν θα βγάλουν τα 3 βραβεία της χρονιάς (1ο , 2ο , 3ο).

Όλες οι φετινές συμμετοχές θα παραμείνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Πατρινού Καρναβαλιού και θα προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια το φετινού Καρναβαλιού (μέχρι δηλαδή την Κυριακή 14.03. 2021) τουλάχιστον.

Δείτε σχετικά: https://theatrofylos.blogspot.com/ (Θεατρό Φυλος)