CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Με νησιώτικα τραγούδια και χορούς η θεμελίωση από το Χρήστο Παππού της Στέγης του ΑΙΓΕΑ

Αναρτήθηκε στις 1/02/2019, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ένα όνειρο ετών,  που ξεκίνησε με την ίδρυση του ΑΙΓΕΑ το 1998, είδαν σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου του 2019 να γίνεται πραγματικότητα, τα μέλη και οι φίλοι,  του εμβληματικού Συλλόγου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού του Δήμου Φυλής.


Με εμφανή τη χαρά στα πρόσωπά τους, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και η Πρόεδρος του “Αιγέα” Ιωάννα Καμπόλη, κράτησαν στα χέρια τους το θεμέλιο λίθο, που ευλόγησε ο Ιερέας του Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης παπά Φανούριος.

Εκεί στην πλατεία “Περνερί” όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Θεμελίωσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας,  που μαζί με τους συνεργάτες του, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος, “μια Ομάδα ενωμένη όλοι μαζί”, ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος εξάλλου, ευχαρίστησε με θέρμη όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν τη μελέτη, υπογραμμίζοντας πως οι εργασίες θα προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς. Συγκίνηση προκάλεσε άλλωστε η αναφορά του,  στο πρόσωπο του αείμνηστου Γιώργου Αναπλιώτη που η ζωή του συνδέθηκε άρρηκτα με την ίδρυση του ΑΙΓΕΑ και κατά κοινή αποδοχή η Στέγη του Συλλόγου θα φέρει το όνομά του.

Ο Χρήστος Παππούς κλείνοντας το σύντομο λόγο του, επεσήμανε πως η Πολιτιστική Στέγη του ΑΙΓΕΑ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Δήμο Φυλής και την ευρύτερη περιοχή, “Σημείο που θα χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, η καρδιά του Αιγαίου”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Με θερμά λόγια εκτίμησης κι αγάπης στο πρόσωπο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τη σειρά της, η Πρόεδρος του ΑΙΓΕΑ Ιωάννα Καμπόλη ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως δικαίως η Στέγη θα λάβει το όνομα του ιδρυτικού μέλους της, Γεωργίου Αναπλιώτη.

Η Ιωάννα Καμπόλη κλείνοντας τον επιγραμματικό λόγο της, υποσχέθηκε πως μέσα σε αυτή τη Στέγη ο Αιγέας θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το πολύτιμο έργο του για τη διάσωση και διατήρηση του νησιώτικου πολιτισμού.

Τις ευχές του έδωσε επίσης στον ΑΙΓΕΑ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στον τόπο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε  ο Δήμαρχος Φυλής,  καλώντας τον,  στο βήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την υπαίθρια δεξίωση  που ακολούθησε,  επιμελήθηκαν προσωπικά οι κυρίες του ΑΙΓΕΑ που πρόσφεραν χειροποίητα εδέσματα με άρωμα και γεύσεις Αιγαίου. Ανάμεσά τους με χαρά και συγκίνηση συμμετείχε έχοντας την “πρωτοκαθεδρία” στο κέρασμα,  η σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Αναπλιώτη και δραστήριο μέλος του ΑΙΓΕΑ, Σπυριδούλα Αναπλιώτη.

Η απέριττη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Με γνήσιους νησιώτες καλλιτέχνες που έπαιξαν και τραγούδησαν χαρακτηριστικούς σκοπούς, με στίχους γραμμένους αποκλειστικά για τη θεμελίωση του Αιγέα, με ευχαριστίες στον Δήμαρχο αλλά και ένα άκουσμα αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Αναπλιώτη.

Το φινάλε ήρθε με το “Όταν χαράζει στο Αιγαίο” και τον Δήμαρχο να σέρνει δικαιωματικά πρώτος τον χορό, έχοντας στο πλευρό του την Πρόεδρο Ιωάννα Καμπόλη.

Με το καλό και στα εγκαίνια της Στέγης. Όσο για το Σύλλογο τα ωραία δεν σταματούν εδώ καθώς στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της  Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, αναμένεται να το γιορτάσει δεόντως!

Λίγα λόγια για την Στέγη του Αιγέα βασισμένα στην τεχνική της περιγραφή:

Το κτίριο σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας,  ακολουθεί την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και υλοποιείται με πόρους του Δήμου Φυλής.  Αποτελείται από έναν ισόγειο ενιαίο χώρο ο οποίος προορίζεται για χώρους εκδηλώσεων και  έναν υπόγειο χώρο, ο οποίος διαθέτει χώρους γραφείων, WC ανδρών, WC γυναικών, αποδυτήρια και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης προβλέπεται κατασκευή πέργκολας στην πρόσοψη του κτιρίου ενώ ο περιβάλλοντας  χώρος επιφάνειας 618,53 τ.μ. θα φυτευτεί με γκαζόν και το υπόλοιπο τμήμα θα στρωθεί με πλάκες τύπου Καρύστου.

Το κτίριο θα ανεγερθεί στη συμβολή των οδών Βασιλείου Μελετίου και Νικηφόρου Μανδηλαρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων σε οικόπεδο έκτασης 818,53 τ.μ.  Η πραγματοποιούμενη κάλυψη είναι 200,00 τ.μ. και η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι 400,00 τ.μ.  Σύμφωνα με τη σύμβαση η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

https://www.youtube.com/watch?v=xnaVYa8jeK4