Συγκλονιστική εκδήλωση για το Θείο Πάθος από την Κοινωνική Πρόνοια και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής

Το μεγαλείο του Θείου Δράματος ζωντάνεψε μέσα από τους ψαλμούς, το λόγο και τη μουσική μιας μοναδικής συναυλίας, που συνδιοργάνωσαν η Κοινωνική Πρόνοια και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής, την Πέμπτη 19 Απριλίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια.

Στο πνεύμα της κατάνυξης των αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, τα τελευταία γεγονότα της ζωής και η σταύρωση του Ιησού Χριστού, το Θείο Πάθος, παρουσιάστηκαν με ένα μοναδικό τρόπο, που καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου.

«Στην πορεία προς τη γιορτή του Πάσχα θέλαμε να σας βάλουμε στο πνεύμα των ημερών με μια ιδιαίτερη εκδήλωση», υπογράμμισε η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Τζένη Μπάρα και μετέφερε τους χαιρετισμούς και του Αναπληρωτή Δημάρχου, Υπεύθυνου των ΚΑΠΗ, Γιώργου Αδάκτυλου. Η Τζένη Μπάρα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για τη στήριξή του, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους συναδέλφους της Μιχάλη Οικονομάκη, Γιώργο Σονίδη και Γιώργο Κούρκουλο και ευχήθηκε «το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις καρδιές όλων μας».

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε την αφήγηση του Θείου Πάθους από την Βίνα Ασίκη σε κείμενα επιμελημένα από την πρεσβυτέρα Αγγελική Τερζάκη. Τη Βίνα Ασίκη πλαισίωναν τα παιδιά του Χοροθέατρου «Άμυνα» του Δήμου Φυλής, ενώ τους πασχαλινούς βυζαντινούς ψαλμούς έψαλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής υπό τη διεύθυνση του Δαυίδ Παπαδόπουλου. Η σκηνοθεσία της συναυλίας έγινε από τον Ορέστη Δημητρίου.

Ακολουθούν videos και φωτογραφίες από την εκδήλωση

Και Ω γλυκύ μου έαρ (2)