ΖΕΦΥΡΙ: Δήμος και Εκκλησία απέτισαν φόρο τιμής στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στο Στέλιο Κλαπάκη

Με δύο συγκινητικές τελετές, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, κατέθεσαν, ο Δήμος Φυλής και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Στυλιανού, τον οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο και στον Ζεφυριώτη αγνοούμενο της Κύπρου, ήρωα υποσμηναγό Στέλιο Κλαπάκη.


Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου και θείο του αγνοουμένου υποσμηναγού, Μιχάλη Κλαπάκη, αποκάλυψαν την μαρμάρινη πλάκα η οποία αναφέρει ότι ο Ιερός Ναός ανεγέρθη με δαπάνη της οικογένειας Κλαπάκη στη μνήμη του ιπτάμενου Υποσμηναγού Στυλιανό Κλαπάκη ο οποίος έπεσε για την πατρίδα σε ηλικία 28 ετών. Ο πατέρας Απόστολος απένειμε τιμητική πλακέτα στο Μιχάλη Κλαπάκη, ενώ ο Δήμαρχος του πρόσφερε τη σημαία των αποκαλυπτηρίων.

Η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου εξιστόρησε τα γεγονότα και τη σχέση της οικογένειας του ήρωα υποσμηναγού με τον Ιερό Ναό.

Εν συνεχεία, οι επίσημοι και το εκκλησίασμα, μετέβησαν στην παρακείμενη Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου ο Δήμαρχος Φυλής αποκάλυψε την προτομή του Εθνάρχη, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση της ορειχάλκινης, που είχε κλαπεί από ασυνείδητους, πριν από περίπου, μια δεκαετία.

Στη διάρκεια της τελετής ο εφημέριος του Αγίου Στυλιανού πατήρ Απόστολος απένειμε τιμητικές πλακέτες στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο για τη βοήθειά τους προς τον Ιερό Ναό.

Μίλησαν ο Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος. Στη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων, παρατάχθηκε τιμητικά κλιμάκιο του Συλλόγου Κρητών, προκειμένου να αποτίσει τιμές στον ήρωα συντοπίτη του.

Την προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης και απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Μπάρδης. Για την οργάνωση της διπλής επίσημης τελετής συνεργάστηκαν ο πατήρ Απόστολος με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο.