CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας που εξασφάλισε η Κοινωνική Υπηρεσία

Αναρτήθηκε στις 18/02/2019, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή εκδηλώθηκε από το γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας, για τις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου που εξασφάλισε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας που υλοποιεί το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου».

Οι εξετάσεις αφορούσαν σε όλο το γυναικείο πληθυσμό του Δήμου και διενεργήθηκαν σε αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, η οποία εγκαταστάθηκε για ενάμιση μήνα επί της οδού Αθηνών 31 στα Άνω Λιόσια. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, μέχρι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκαν 887 εξετάσεις. Συνολικά συμμετείχαν 466 γυναίκες ηλικίας από 25 έως 65 ετών, οι οποίες υποβλήθηκαν στο σύνολό τους σε Τεστ Παπανικολάου, ενώ 421 γυναίκες εξ αυτών, ηλικίας από 40 έως 65 ετών, υποβλήθηκαν σε μαστογραφία.

Τα προγράμματα του πληθυσμιακού ελέγχου του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση των κακοήθων όγκων, καθώς και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

«Σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε ότι κύριος γνώμονας του Δήμου παραμένει η προάσπιση της πρόνοιας και η κοινωνική αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Αντωνόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι «σα Δήμος, με πολλαπλές κοινωνικές δράσεις, παραμένουμε σταθερά και ενεργά στο πλευρό του δημότη».