Λάμψη και Φως! από τους ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Φυλής

“Υπερφωτισμένοι” όνομα και πράγμα η νέα θεατρική Ομάδα που γεννήθηκε στα Άνω Λιόσια κι όπως όλα δείχνουν θα χαρίσει λάμψη και φως στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.Αυτό αποκάλυψε η νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη Θεατρική Ομάδα του Γιάννη Γαλανόπουλου  που το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου έδωσε το στίγμα της, ανεβάζοντας το πρώτο της έργο  “ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ”


Η πρεμιέρα έγινε  το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Άνω Λιοσίων.

Ένας εξαιρετικός θίασος, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του έμπειρου και γνωστού από την επιτυχία ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΟΥΖΟΥ, συντοπίτη μας Γιάννη Γαλανόπουλου, πρόσφερε απίστευτες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής, με κεντρικά πρόσωπα δύο ζευγάρια που επιθυμούν , διακαώς, να τεκνοποιήσουν. Τελικά τα καταφέρνουν, μέσα από μια σειρά αντίξοων καταστάσεων, όπου αναμετρώνται η ανάγκη επιβίωσης με την ανθρωπιά.

Χωρίς καμιά υπερβολή, η παραγωγή παραπέμπει σε επαγγελματικό θίασο. Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, τα σκηνικά, τα κοστούμια, ο φωτισμός και τα ηχητικά ήταν υποδειγματικά. Χάρη στην υποστήριξη μιας σειράς χορηγών, με επικεφαλής το Δήμο Φυλής, τα πρακτικά ζητήματα της παραγωγής αντιμετωπίστηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Πολλοί καλοί στους ρόλους τους οι:  Γιάννης Γαλανόπουλος, Χρύσα Δήμου, Κατερίνα Καληνυκτάκη, Μαρία Κατσαούνη, Σωτήρης Μανάφας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αθηνά Σκουρλή, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου. Μασκότ του θιάσου, , η μικρούλα Δήμητρα-Ολυμπία Γαλανοπούλου, ενώ πιάνο έπαιξε ο Τάσος Λούπας.

Κατά το διήμερο 11 και 12 Μαΐου το Δήμο Φυλής  εκπροσώπησαν χειροκροτώντας με θέρμη τις παραστάσεις, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, οι αναπληρωτές Δήμαρχοι Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καραϊσκάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος. Το “παρών” έδωσε επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων Ιωσήφ Κρυστάλλης