Βραβεύσεις και δεσμεύσεις στην εκδήλωση του ΕΥΝΙΚΟΥ – Τιμήθηκαν σπουδαίες Αθλήτριες του Μπάσκετ

Τις αθλήτριες του, που διακρίθηκα κι έγραψαν σπουδαία Ιστορία στον μπασκετικό χώρο, τίμησε σε μια πολυπληθή συνεστίαση που διοργάνωσε το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου σε Κέντρο ψυχαγωγίας της Δημοτικής Ενότητας Φυλής ο Αθλητικό Σύλλογος «Εύνικος Άνω Λιοσίων».

Ανοίγοντας την εκδήλωση και καλωσορίζοντας τον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου “ΕΥΝΙΚΟΣ” Χρήστος Κ. Παππούς, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας  στη σημερινή μας εκδήλωση –μια εκδήλωση που θέλουμε να καθιερωθεί και στο τέλος κάθε περιόδου να τιμούμε τις πρόσφατες επιτυχίες, να θυμόμαστε και να επιβραβεύουμε  άσους έβαλαν το πρώτο λιθαράκι κι έγραψαν μια σπουδαία ιστορία στον μπασκετικό χώρο», υπογράμμισε και κάνοντας εν συνεχεία έναν επιγραμματικό απολογισμό,  σημείωσε:

«Σε επίπεδο Αντρών αγωνιστήκαμε στην Α2 Εθνική κερδίζοντας πρωταθλήματα και το κύπελο ΕΣΚΑ  και στο Γυναικείο κατακτήσαμε  3 Πρωταθλήματα Ελλάδος – 2 Κύπελα -1 Νταμπλ και την 4η θέση στην Ευρώπη.

Σε επίπεδο υποδομών έχουμε κατακτήσει 8 Πανελληνία Πρωταθλήματα Ελλάδος (παραμένει ρεκόρ καμιά άλλη ομάδα δεν το έχει )- 4 πανελληνία Κορασίδων και με την Σχολική Ομάδα του 2ου λυκείου που κατά βάση αποτελείται από αθλήτριες μας έχουμε πάρει μέρος σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πετύχαμε θέσεις που έδωσαν το προνόμιο διορισμού στο δημόσιο.

Το Αντρικό Τμήμα εφέτος τερμάτισε 3ο και θα έχει σε 10 μέρες σε αγώνα μπαράζ μια άλλη ευκαιρία για άνοδο, οπότε σήμερα απευθυνόμαστε στο Τμήμα Γυναικών».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος καλώντας στο βήμα της εκδήλωσης τον  Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ξεκίνησε τις βραβεύσεις, αρχής γενομένης όπως είπε, «από κάποιες αθλήτριες που αποτέλεσαν τη μάγια,   κατέκτησαν  σαν κορασίδες το Πρωτάθλημα Αθηνών- 4ες στην Ελλάδα και παρόλο το νεαρό της ηλικίας – μας ανέβασαν από την Δ στην Α ΕΣΚΑ και είναι οι: ΠΑΝΤΑΖΗ-ΛΙΟΣΗ-ΣΑΡΡΗ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΗΜΟΥ-ΝΟΥΣΙΑ-ΚΟΥΜΠΑΡΔΑ-ΜΠΟΥΡΟΥΝΗ-ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ-ΜΠΑΡΟΥΧΟΥ-ΚΩΣΤΑΚΗ  ΜΕ ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΝ ΣΥΚΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟ».

Ο Δήμαρχος που βράβευσε τις αθλήτριες και τον προπονητή τους κατά το σύντομο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε για την ολόπλευρη στήριξη των Τμημάτων του ΕΥΝΙΚΟΥ κι ευχήθηκε στα κορίτσια την άνοδό τους στην Α1.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τίμησε επίσης με απονομές τις αθλήτριες: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΚΗ-ΣΑΡΡΗ ΝΤΙΝΑ –ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΒΙΚΥ-ΜΠΟΥΡΟΥΝΗ ΑΛΕΞΙΑ –ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Την υπόσχεσή του εξάλλου για τη συνέχιση της έμπρακτης στήριξης των Ομάδων Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου έδωσε από το βήμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος συμμετείχε στο κλίμα ενθουσιασμού που επικράτησε κατά τις βραβεύσεις.

Τιμήθηκαν εξάλλου οι:

  • ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: Πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στην Αμερική στο ΓΟΥMAN ΕΝ ΜΠΙ ΕΪ με 130 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα (αγωνίστηκε εννέα χρόνια στα Άνω Λιόσια).
  • ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ: Η διαχρονική αρχηγός της Εθνικής με 210 συμμετοχές – αγωνίστηκε στα Άνω Λιόσια από το 1997 έως το 2004
  • ΔΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: με 162 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα – αγωνίστηκε στα Άνω Λιόσια 4 χρόνια
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ: με συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα συμμετείχε στις επιτυχίες του ΕΥΝΙΚΟΥ για 4 χρόνια

Ακολούθως βραβεύτηκε η Ομάδα Νεανίδων Τριταθλήτρια ΕΣΚΑ :

  • Η ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ βράβευσε τις ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ –ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ
  • Η ΔΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ τις ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ –ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
  • Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ τις ΧΡΟΝΑΚΗ ΑΝΝΑ –ΜΕΤΣΟ ΙΩΑΝΝΑ
  • Η ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΑΣΟΥΛΑ τις ΡΑΔΗ ΗΛΙΑΝΝΑ-ΜΕΤΑΪ ΦΑΜΠΙΟΛΑ, την κόουτς ΓΚΑΤΣΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ και την έφορο ΜΙΤΑΚΗ ΝΙΚΗ

(απουσίαζαν οι ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΑΒΡΑΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ )

Στην ομάδα αυτή βοήθησαν και έλαβαν μέρος για απόκτηση εμπειριών οι κορασίδες  ΑΝΘΙΜΟΥ-ΑΡΜΕΝΟΥ-ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΑΡΔΗ-ΡΟΜΠΟΤΗ-ΤΖΑΝΑΚΗ –ΧΡΟΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ και οι παγκορασίδες ΜΕΤΣΟ ΚΑΙ ΜΙΝΓΚΟ –

Το Τμήμα Γυναικών αναδείχτηκε αήττητη πρωταθλήτρια στην Α ΕΣΚΑ και κέρδισε την άνοδο στην Α2.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν οι ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ   -ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΜΑΡΚΟΥ ΤΖΕΝΗ –ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΑΛΕΞΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ –  ΜΟΙΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ –  ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΣΟΦΙΑ – ΚΕΛΛΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ – ΚΕΜΑΒΟΡ ΕΛΕΝΗ – ΦΡΙΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΠΕΤΡΑΚΗ ΒΚΥ και ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΧΡΥΣΑ.

Κόουτς η ΜΙΧΑ ΕΛΕΝΗ βοηθός η ΓΚΑΤΣΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ .

Έφορος ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ που βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Γιώργο Μαυροειδή.

Την αθλητική  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις.

Από τον Αθλητικό χώρο έδωσαν το «παρών» οι: ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΦΥΛΗΣ –ΑΧΑΡΝΗΣ – ΑΡΤΕΜΙΣ – ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ -ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΝΑΜΑΣΤΕ .

Οι παρευρισκόμενοι μετά το τελετουργικό των βραβεύσεων έζησαν ένα όμορφο μεσημέρι με καλό φαγητό ενώ διασκέδασαν δεόντως με τους Άγγελο Σούτα και Βασίλη Πλαβούκο.

Δείτε videos με τον σύντομο απολογισμό του Προέδρου του ΕΥΝΙΚΟΥ Χρήστου Κ. Παππού, καθώς και με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργου Μαυροειδή