«Έκλεψε την παράσταση» το 4ο Γυμνάσιο στη Ζωφριά

Το 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων παρουσίασε την παράσταση του Αριστοφάνη «Όρνιθες», στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Walk the Global Walk. Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Μάλιστα για πρώτη φορά ήταν προσκεκλημένα άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ειδικότερα, μαθητές από το Γυμνάσιο Φυλής και από το Λύκειο Φυλής παρακολούθησαν την παράσταση στη Ζωφριά.

Η θεατρική παράσταση ήταν προσαρμοσμένη στα σύγχρονα προβλήματα της πόλης μας. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού το φετινό θέμα του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι ο 11ος στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ,  δηλαδή οι Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί μόνο μία από τις δραστηριότητες των μαθητών στο πλαίσιο αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται σε έντεκα χώρες. Η υλοποίησή της έγινε με χρηματοδότηση του προγράμματος, καθώς και με την υποστήριξη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Πάρνηθα» του Δήμου Φυλής και τον πρόεδρό του κ. Μαυροειδή.

Στιγμιότυπα από την παράσταση, την οποία επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ατζάμπου Ελευθερία, Καμαρινοπούλου Αγγελική & Καψή Ευγενία μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΡΝΙΘΕΣ» ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Οι συντελεστές της παράστασης – 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝΟΡΝΙΘΕΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ (414 π.Χ.)

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ατζάμπου Ελευθερία, Καμαρινοπούλου Αγγελική, Καψή Ευγενία

ΑCTOR COACH
Καμαρινοπούλου Κατερίνα

ΣΚΗΝΙΚΑ
Λιπάρου Βάνα, Περυσινάκη Βιβή

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
Αντζάμπου Γωγωντίνα

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ
Πεισθέταιρος: Κεραμυδάς Κωνσταντίνος
Ευελπίδης: Λέκκας Φώτης
Έποπας: Σιγάλα Κωνσταντίνα
Ιερέας: Στέλλας Σπύρος
Ποιητής: Έγκαρχος Αναστάσης
Αγγελιαφόρος: Τσάβαλου Μαρίλεια
Ίρις: Λιζάρδου Μαρίνα
Ποσειδώνας: Διαμαντής Σταύρος
Ηρακλής: Γκούμας Δημήτρης
Βασιλεία: Δασκαλάκη Ευγενία
Χορός: Λιζάρδου Μαρίνα, Ματσαγγούρα Εργίνα, Παπακώστα Ζωή, Πολίτη Δέσποινα, Τσάβαλου Μαρίλεια, Φωτοπούλου Αντωνία, Χατζηστυλιανού Αγγελική, Χούσου Λαμπρινή, Χούσου Σοφία

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Περιφέρεια της Τοσκάνης (Ιταλία) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία και Ουαλία), η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, η Κύπρος και η Ελλάδα. To πρόγραμμα έχει εγκριθεί ως παιδαγωγικά κατάλληλο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και για την υλοποίησή του συνεργάζονται οι Σύλλογοι Διδασκόντων των συμμετεχόντων σχολείων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στην εξής διεύθυνση: https://www.walktheglobalwalk.eu

Επίσης μπορείτε να δείτε και την σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/wtgw2018