Μεγαλοπρέπεια και βαθιά κατάνυξη στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Λουκά στα ‘Ανω Λιόσια

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά κατάνυξη, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθους πιστών γιορτάστηκε  ο Άγιος Λουκάς στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσι στα Άνω Λιόσια. Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 τελέστηκε ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.


Ο εορτασμός του Ιερού Παρεκλησίου του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως κορυφώθηκε με τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου στην οποία συμμετείχαν ιερείς από όλους τους Ναούς του Δήμου Φυλής ενώ τιμές στον Άγιο απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 07:00, ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως  την πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Το απόγευμα της Τρίτης, ώρα 19:00 θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι των videos με απόσπασμα από τη Λιτάνευση της Εικόνας και τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα