CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Ευχές, χαρά και συγκίνηση στη βράβευση των νέων Φοιτητών του Ζεφυρίου

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Με εγκάρδιες ευχές, συγκίνηση και συναισθήματα χαράς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των των νέων Φοιτητών του Ζεφυρίου, που πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο.


Τους νεοεισαχθέντες του ΓΕΛ Ζεφυρίου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας , τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη των οικογενειών τους και τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τα φιλόξενα μέλη της Ένωσης Γονέων , που φρόντισαν με κάθε λεπτομέρεια την αρτιότητα της εκδήλωσης.

Την τελετή βράβευσης άνοιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου κ. Βασίλης Νικολαϊδης, ο οποίος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια για το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής τους ζωής στους επιτυχόντες αλλά και στους γονείς τους για τη στήριξη τους, ενώ προέτρεψε τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν, να μη σταματήσουν να θέτουν υψηλούς στόχους.

Στη μοναδική εμπειρία του ως φοιτητής στην Κρήτη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ο οποίος ως καθηγητής και γονιός σήμερα, συμβούλεψε τους νεοεισαχθέντες να μην παρεκκλίνουν από τις σπουδές τους και να μην λησμονούν από πού ξεκίνησαν. “Ο τόπος μας σας χρειάζεται και σας περιμένουμε να γυρίσετε” υπογράμμισε μεταξύ άλλων, βραβεύοντας τους δύο μαθητές του ΓΕΛ Ζεφυρίου που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Δήμαρχος μάλιστα, ζήτησε να βραβεύσει και τη μαθήτρια που πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το οποίο κι εκείνος υπήρξε φοιτητής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ζεφυρίου, κ. Βασιλική Αρμενάκα, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Διδασκόντων, έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια στους αποφοίτους που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη θετική ανταπόκρισή της σε κάθε αίτημα της Σχολικής Κοινότητας. Καταλήγοντας η Διευθύντρια ενημέρωσε πως για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022, η υποτροφία “Dr Ιωάννης Οικονόμου” απονέμεται στους αριστεύσαντες μαθητές Παρασκευά Γαλή και Σπύρο Στρακόσια.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους επιτυχόντες, ενώ παραδόθηκαν συμβολικά χρηματικά έπαθλα στους πέντε μαθητές με την υψηλότερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Στην εορταστική βραδιά παρευρέθηκαν επίσης κι έδωσαν επαίνους και τις ευχές τους, ο Βουλευτής Ν.Δ Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος. Τα παιδιά τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ζεφυρίου κ. Βασιλική Αρμενάκα και η καθηγήτρια κ. Άννα Αθανασοπούλου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο Κώστας Ρίζος