Ένα νέο χώρο ασφαλούς άθλησης και ψυχαγωγίας δημιούργησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο Ζεφύρι στην συμβολή των οδών Αλαμάνας και Παύλου Μπακογιάννη, πίσω από την στέγη των Ηπειρωτών.
Ο χώρος αναδιαμορφώθηκε, πλήρως με πόρους του Δήμου Φυλής και άλλαξε χρήση. Απομακρύνθηκαν οι παλιές και επικίνδυνες μπασκέτες που υπήρχαν επί χρόνια και ο χώρος μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο και όμορφο πάρκο, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίζουν και να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο, μαθαίνοντας παράλληλα και τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.
“Προσπαθούμε καθημερινά και προσθέτουμε διαρκώς νέους ασφαλείς χώρους ώστε οι μικροί δημότες μας και οι οικογένειές τους να μπορούν να αθλούνται και να απολαμβάνουν τη χαρά του ξέγνοιαστου παιγνιδιού που στις μέρες μας, δυστυχώς, δεν είναι δεδομένο για τη νέα γενιά. Αυτό το πάρκο θα επιτρέψει στα παιδιά του Ζεφυρίου να μάθουν και να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο και σε συνδυασμό με τις παιδικές χαρές μας και τα γήπεδα για όλα τα αθλήματα που διαθέτουμε, προσβλέπουμε πως τα παιδιά μας θα αγαπήσουν τη φυσική δραστηριότητα και δεν θα γίνουν πολίτες του καναπέ” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Ασφαλής αντιολισθητικός τάπητας, με χαρούμενα χρώματα, οδηγοί κίνησης και στάσης, ενισχυμένη περίφραξη και τοποθέτηση νέας εξωτερικής πόρτας είναι τα νέα δεδομένα στο ολοκαίνουργιο πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας.
«Είχαμε ένα χώρο έκτασης περίπου 1,5 στρέμματος που ήταν ανεκμετάλλευτος την ώρα που η γειτονιά ζητούσε μια γωνιά άθλησης και ψυχαγωγίας. Σκεφτήκαμε πως αντί να κάνουμε άλλη μια πλατεία θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους μικρούς δημότες έναν άνετο χώρο για να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.
Ο χώρος που θα λειτουργεί εν είδη μικρού πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής είναι ο πρώτος που κατασκευάζεται στο Δήμο και θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες γειτονιές που περικλείονται από δρόμους βαριάς κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν παίξουν ελεύθερα και με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας αφού έγινε επιμελημένος καθαρισμός των επιφανειών, κατασκευάστηκε δάπεδο με (σταυρωτά) τρεις στρώσεις ασφαλτικού γαλακτώματος αναμεμιγμένο με χαλαζιακή άμμο, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια που υποδέχθηκε τον ακρυλικό αντιολισθητικό τάπητα με τελικό πάχος 2μμ.
Η γραμμογράφηση του χώρου έγινε με ανεξίτηλα χρώματα συμβατά με τον τάπητα ενώ έχει προβλεφθεί επισκευή στα υφιστάμενα παγκάκια και τοποθέτηση άλλων δυο καθώς και η τοποθέτηση τεσσάρων νέων κάδων απορριμμάτων.