Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση 2.002.358 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού της 19ης Ιουλίου 2019 – Χρ. Παππούς: «Χρειάστηκε οργάνωση, μεθοδικότητα και στοχευμένη προσπάθεια για να εξασφαλισθεί η μεγάλη αυτή αποζημίωση»

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, ύψους 2.002.358 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου 2019, πέτυχε ο Δήμος Φυλής με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από συντονισμένες ενέργειες.


Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Φυλής θα λάβει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, ύψους 2.002.358 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου 2019. Ένα χρόνο μετά τη σεισμική δόνηση που ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου μας θα λάβουν συγκεκριμένο ποσό για την ανακούφισή τους από τις ζημιές που υπέστησαν.

Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Η απόφαση για την επιχορήγηση του Δήμου με αυτό το υπέρογκο ποσό δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε οργάνωση, μεθοδικότητα και στοχευμένη προσπάθεια από αιρετούς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να καταδειχθεί η ανάγκη αποζημίωσης των ιδιοκτητών τους, σε μια οικονομική συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη, με ανοιχτές πληγές από τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας και μεγάλα κόστη για την επισκευή ζημιών.

Θέλω να ευχαριστήσω, προσωπικά και ιδιαίτερα, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για τη στήριξη και την αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα που βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων του και συνέβαλλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχή έκβαση. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, εκλεγμένους και υπηρεσιακούς, που παλεύουν σκληρά για να κερδίσει αυτός ο Δήμος όσα αξίζει και δικαιούται.

Όλοι μαζί ενωμένοι, ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταφέρνουμε πολλά. Με το κεφάλι ψηλά.

Για έναν τόπο που πρέπει να πάει ψηλά.

Σας ευχαριστώ

Χρήστος Σπ. Παππούς
Δήμαρχος Φυλής