Με λόγια από καρδιάς ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό για τον εορτασμό του ονόματός του, που τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουλίου 2025 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.
Παρουσία Αρχιερέων, μεγάλου αριθμού Ιερέων, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, δημάρχων, αυτοδιοικητικών και πιστών ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό δώρο τόνισε πως στα 15 χρόνια διακονίας του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα το Εκκλησίασμα κι ο ίδιος προσωπικά βρήκαν ένα Φίλο, έναν Αδελφό! Για τους δε δημάρχους επεσήμανε, ότι στα αιτήματά τους για το καλό και την πρόοδο του τόπου, βρήκαν έναν συν διεκδικητή!
“Είμαι περήφανος που σας έχουμε Δεσπότη. Είστε πιο καλός από τους καλούς. Πιο Δημοκράτης από τους Δημοκράτες. Πιο πράος απ΄ τους πράους. Πιο τίμιος από τους τίμιους, αλλά και όταν χρειαστεί πιο ισχυρός από τους ισχυρούς!” τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής που έλαβε εν συνεχεία τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δεσπότη.
Το αναμνηστικό δώρο εξάλλου είχε μια απέρριπτη αλλά ουσιαστική αφιέρωση:
“Στον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθηναγόρα με Σεβασμό κι Ευγνωμοσύνη για το Πνευματικό και Κοινωνικό του Έργο” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον λαμπρό και ταυτόχρονα συγκινητικό Εσπερινό για την ονομαστική γιορτή του κ.κ. Αθηναγόρα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ.κ Επιφάνιος συνεπικουρούμενος από πολλούς Αρχιερείς ενώ το “παρών” έδωσαν Ιερείς από όλες τις Ενορίες του Δήμου Φυλής κι Εκκλησιών της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας, οι Βουλευτές Ευάγγελος Λιάκος, Γιώργος Καραμέρος και Στέλιος Φωτόπουλος , ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, οι Δήμαρχοι Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων Καματερού Σπύρος Βρεττός και Σταύρος Τσίρμπας αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής Ελένη Λιάκου και Σταύρος Κατσίλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Γιώργος Μαρπίνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους Δήμους της Μητρόπολης, εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου και πλήθος πιστών.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η Γρίζα, λάμπρυνε την όμορφη τελετή με την παρουσία τριών Γριζοφόρων που στάθηκαν τιμητικά και περιστοίχισαν της εικόνα του Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα καθώς και από την λειτουργία του Εσπερινού.