CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Παππούς – Σαρλάς και Μπούρας εγκαινίασαν το πρωί παρουσία εκατοντάδων δημοτών το νέο ΚΑΠΗ στη Ζωφριά

Αναρτήθηκε στις 29/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Το νέο δικό τους χώρο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας απέκτησαν οι ηλικιωμένοι δημότες της Ζωφριάς. Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Μαρίνος Σαρλάς και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας έκοψαν σήμερα το πρωί την κορδέλα των εγκαινίων στο νέο χώρο και παρέδωσαν στους δημότες ένα σύγχρονο και ολοκαίνουργιο ΚΑΠΗ στη Ζωφριά.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και σε όσους βοήθησαν για την ίδρυση του νέου ΚΑΠΗ το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ευχήθηκε υγεία και χαρά σε όλους και ανέφερε πως το νέο ΚΑΠΗ είναι το πέμπτο του Δήμου Φυλής και το τρίτο των Άνω Λιοσίων.

Ο υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Αναπληρωτής Δημάρχου Μαρίνος Σαρλάς αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του, στα δύο και πλέον χρόνια που χάθηκαν λόγω κορωνοϊού και υπογράμμισε πως με τις κατευθύνσεις του Χρήστου Παππού έγινε ότι καλύτερο επέτρεψαν οι συνθήκες για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ανακαινίσεις και την ανανέωση του εξοπλισμού που έγιναν πρόσφατα στα ΚΑΠΗ των Άνω Λιοσίων, την ενίσχυση του προγράμματος ιατρικής φροντίδας αλλά και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν (θαλάσσια μπάνια- εκδρομές κ.α.) και θα πολλαπλασιαστούν.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας συνεχάρη το Δήμαρχο Φυλής και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν “αυτό το φιλόξενο χώρο” και ευχήθηκε να είναι καλορίζικο και να κάνει καλή αρχή με υγεία για όλους ενώ δήλωσε πάντα πρόθυμος και ανοιχτός για κάθε βοήθεια που μπορεί να προσφέρει.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου π. Ιγνάτιος Μιλτιάδους και ο εφημέριος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος π. Γεώργιος Χαρλάς.

Ευχές να είναι καλοστέργιωτη η νέα κοινωνική δομή του Δήμου Φυλής έδωσε και ο π. Ιγνάτιος.

Το νέο ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην οδό Ισοκράτους 6 και είναι απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου είναι ένας καλαίσθητος και φωτεινός χώρος που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Ζωφριάς να απολαμβάνουν στη γειτονιά τους και χωρίς ταλαιπωρία υπηρεσίες υγείας ( γιατρός- νοσηλεύτρια) και ψυχαγωγίας μέσα από τα προγράμματα δημιουργικών δράσεων (γυμναστική , χορό,εκδρομές θέατρα, ενημερωτικές ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις) και σίγουρα τους δίνει η δυνατότητα να έχουν το δικό τους χώρο για χαλάρωση με καφέ, τσάι και κουβεντούλα.

Προσοχή! Η βόλτα των τετράποδων φίλων μας να συνοδεύεται από σακουλάκι για τα απορρίμματά τους

Αναρτήθηκε στις 29/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Μπορεί κάποια θέματα να είναι αυτονόητα αλλά η υπενθύμιση και η προνοητικότητα δεν έβλαψε ποτέ, κανέναν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος διαχείρισης ζώων Γιώργος Αβράμης και ο Αναπληρωτής Δημάρχου συντήρησης Υποδομών και Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Ραφτέλης ανέλαβαν την πρωτοβουλία και τοποθέτησαν σε όλες τις κεντρικές πλατείες και του δημόσιους χώρους του Δήμου Φυλής καλαίσθητες πινακίδες που υπενθυμίζουν στους φιλόζωους συνδημότες μας που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους, πως αυτή θα πρέπει σύμφωνα με τον Ν. 4039/12, να συνοδεύεται από σακουλάκι για τις ακαθαρσίες τους.

“Τα παλιότερα χρόνια αλλά δυστυχώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις και στις μέρες μας, ορισμένοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, συνηθίζουν να βγάζουν έξω τα σκυλάκια τους, χωρίς να προνοούν για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων. Θεωρήσαμε χρέος μας, να προχωρήσουμε σε μια ευγενική υπενθύμιση με την τοποθέτηση πινακίδων ώστε να διατηρήσουμε τις πόλεις μας και τους δημόσιους χώρους καθαρούς και ασφαλείς για όλους. Για μας, τους συμπολίτες, τα παιδιά και τα ζώα μας ” τόνισαν σχετικά οι Γιώργος Αβράμης και Γιώργος Ραφτέλης.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου οι αγιασμοί στον Βρεφικό Σταθμό Λίμνης και στον 1ο και 2ο Παιδικό Σταθμό Άνω Λιοσίων

Αναρτήθηκε στις 29/09/2023, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Όπως κάθε χρόνο, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά την ολοκλήρωση του χρόνου προσαρμογής των παιδιών, θα πραγματοποιηθούν Αγιασμοί, στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς μας.

Ο Αγιασμός για τον 1o Παιδικό Σταθμό και για τον Βρεφικό Σταθμό Λίμνης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 9.00 το πρωί.
Ο Αγιασμός για τον 2ο Παιδικό Σταθμό, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών
Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

Ηλεκτρονική τιμολόγηση στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων και διασύνδεση με το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων

Αναρτήθηκε στις 29/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Φυλής αξιοποιεί τις νέες ψηφιακές δυνατότητες στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και προχωράει σε εκσυγχρονισμό και πλήρη ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών του.

Με τη διασύνδεση των συστημάτων του Δήμου με το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (Κ.Σ.Η.Δ.Ε.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει την ανταλλαγή ηλεκτρονικών εγγράφων με τους φορείς του Δημοσίου με τη χρήση προηγμένων ψηφιακών υπογραφών.
Με τη διασύνδεση του ERP του με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενεργοποίησε τη δυνατότητα πλήρους διαχείρισης Ηλεκτρονικών Τιμολογίων στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων.

Μέσω της αναβάθμισης και πλήρους ψηφιοποίησης των εσωτερικών διαδικασιών του, ο Δήμος Φυλής εξασφαλίζει τη μείωση κόστους, τη βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, διασφαλίζει περαιτέρω τη διαφάνεια των διαδικασιών του και στοχεύει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση δημοτών και επιχειρήσεων.

“Σχεδιάζουμε και οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευφυή, βιώσιμο και αποτελεσματικό Δήμο που θέτει στο επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Αλληλεγγύη και στήριξη στο συνάνθρωπο μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Φυλής (Βίντεο)

Αναρτήθηκε στις 28/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Καλαίσθητοι μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής

Αναρτήθηκε στις 28/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Πάνω από 40 καλαίσθητους μωβ κάδους ώστε οι συμπολίτες να έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώνουν ρούχα, υποδήματα και τσάντες που δεν χρησιμοποιούν, τοποθέτησε ο Δήμος Φυλής σε κεντρικά σημεία σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή.


Η χρήση των κάδων είναι ιδιαίτερα απλή και πάνω τους αναγράφονται σαφείς οδηγίες.

“Τηρώντας τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού κάνουμε διαρκή βήματα για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος εφαρμόζοντας όλες τις δυνατότητες για προγράμματα ανακύκλωσης και επανάχρησης απορριμμάτων και αντικειμένων. Ένα από αυτά είναι και οι μωβ καλαίσθητοι κάδοι που τοποθετήσαμε σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα και τα το χρησιμοποιήσουν προς όφελος του περιβάλλοντος και ευπαθών συνανθρώπων μας” δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιχάλης Οικονομάκης.

Λίγα λόγια για τους μωβ κάδους και τα κοινωνικά – περιβαλλοντικά οφέλη τους:

Η RECYCOM τοποθετεί ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημαρχεία κλπ. σε συνεργασία με Δήμους / Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που μπορούν να προσφέρουν φιλοξενία σε ανάλογους χώρους
⇒ Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από εκπαιδευμένο προσωπικό τ και αποθηκεύονται σε αποθήκες για σκοπούς διαχείρισης.

Τι γίνονται τα ρούχα;
⇒ Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
⇒ Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
⇒ Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης (λόγω έλλειψης εργοστασίου διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στην Ελλάδα) με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Άλλοι Τρόποι Συλλογής
⇒ Τα είδη ρουχισμού συλλέγονται και συγκεντρώνονται σε μικρές αποθήκες, ή σε άλλους χώρους συγκέντρωσης που διαθέτουν τοπικές αρχές, σχολεία, κοινωνικά παντοπωλεία, εκκλησίες, φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η RECYCOM ανταποκρίνεται άμεσα στην τακτική συλλογή των ρούχων, όταν μαζεύεται ένας ικανοποιητικός όγκος.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς προνοεί με αντιπλημμυρικά έργα

Αναρτήθηκε στις 27/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά στον Δήμο Φυλής

Αναρτήθηκε στις 27/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Eπίσκεψη στο Δήμο Φυλής, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό “Αττική Μπροστά” Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού.


Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Νίκο Χαρδαλιά τον ενημέρωσε για τα μεγάλα έργα του Δήμου Φυλής, παρουσιάζοντάς του μια καλή πρακτική που και ο ίδιος εφάρμοζε, ως Δήμαρχος Βύρωνα. Έναν Πίνακα όπου καταγράφονται με σαφήνεια όλα τα έργα και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο, από τον σχεδιασμό έως την ολοκλήρωσή τους.

“Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που αγαπάω και είμαι σε θέση να γνωρίζω τις παθογένειες αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να πάψουν οι αρρυθμίες” υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Χρήστου Παππού.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου το οποίο θα λειτουργεί ως “οδικός χάρτης”, με στόχο να λύνονται καθημερινά τα προβλήματα των Πολιτών και να προχωρούν τα μεγάλα έργα γρήγορα και συντονισμένα με το Κεντρικό Κράτος, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις και αστοχίες από την επικάλυψη αρμοδιοτήτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στην ασφάλεια των Πολιτών “ένα ζήτημα που δεν χωρούν επικοινωνιακές κορώνες και έχει να κάνει με τρεις άξονες” υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για:
• Την ασφάλεια των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές
• από Υγειονομικούς κινδύνους
• καθώς και για Ασφαλείς Πόλεις.

“Έχουμε μάθει να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί με σεβασμό στο Δημότη αλλά και με όραμα και αγάπη για τον Τόπο μας” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς ο οποίος τόνισε πως ο Δήμος Φυλής έχει ολοκληρωμένες προτάσεις – μελέτες και προσβλέπει στην στήριξη τους , από την Περιφέρεια.

Η επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στα Άνω Λιόσια ξεκίνησε από το Αμαξοστάσιο και συνεχίστηκε στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων όπου ο Χρήστος Παππούς τον ξενάγησε σε όλες τις Υπηρεσίες και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Διευθυντικά Στελέχη, Επιστημονικούς Συνεργάτες και Εργαζόμενους.

Στη συνάντηση στο Γραφείο Δημάρχου συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Δήμου Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και Δημήτρης Καμπόλης, εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι για τις Δημοτικές Εκλογές.

Εγκαινιάζονται ο νέος Κτηνιατρικός Χώρος Δήμου Φυλής και το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε στις 27/09/2023, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Ανακατασκεύασε κουζίνα, WC και αποθήκη και ανακαίνισε το Εντευκτήριο του Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου ο Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 26/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στη ριζική αναμόρφωση της αίθουσας του εντευκτηρίου και των βοηθητικών χώρων του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου, προχώρησε ο Δήμος Φυλής με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ικανοποιώντας αίτημα του Συλλόγου, της Εκκλησίας και του εφημέριου του Ναού.


Ειδικότερα, ανακατασκευάστηκε πλήρως ο χώρος της κουζίνας, κατασκευάστηκαν νέες τουαλέτες για το κοινό και αποθηκευτικός χώρος κι έγινε στεγανοποίηση της παλιάς αίθουσας.

Αναλυτικότερα, στην κουζίνα, έγινε αποξήλωση της παλιάς ηλεκτρολογικής κατασκευής και εγκαταστάθηκε νέα εξ’ ολοκλήρου, τοποθετήθηκαν νέα έπιπλα κουζίνας (ντουλάπια) και πλακάκια στον τοίχο κι έγινε ανακατασκευή του δαπέδου με επίστρωση με νέα πλακάκια.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν δύο WC για το κοινό και τοποθετήθηκαν νέα είδη υγιεινής και νέο έπιπλο μπάνιου, ενώ ανακαινίσθηκε ο χώρος της αποθήκης.

Επίσης, στην κουζίνα, την αποθήκη και τα WC κατασκευάστηκε νέο ταβάνι και έγινε ανακατασκευή των δαπέδων με επίστρωση με νέα πλακάκια, ενώ στην κουζίνα και τα WC τοποθετήθηκαν νέα υδραυλικά και αποχέτευση, καθώς και πλακάκια στους τοίχους.

Στο εντευκτήριο, έγινε στεγανοποίηση της σκεπής, ενώ βάφτηκαν όλοι οι χώροι, παλαιοί και ανακατασκευασμένοι, και τοποθετήθηκε νέος θερμοσίφωνας.

Όλες οι εργασίες έγιναν με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και με ίδιους πόρους του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με δωρεά των ενοριτών, τοποθετήθηκε στην αίθουσα του εντευκτηρίου, ειδική θήκη-βιτρίνα στην οποία εκτίθενται τα ιερατικά άμφια του μακαριστού τέως Προϊσταμένου και Εφημέριου του Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού, π. Αποστόλου Αντωνίου.

Τις θερμές του ευχαριστίες για τα έργα που έγιναν στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού, απηύθυνε ο Πρωτοπρεσβύτερος Προϊστάμενος Παναγίας Γργηγορούσας και Εφημέριος του Αγίου Στυλιανού, π. Άγγελος Κανέλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Χρήστου Παππού στα αιτήματά του και την ταχεία υλοποίηση των έργων από την Τεχνική Υπηρεσία.

“Ευθύς μόλις δόθηκε η εντολή από τον Δήμαρχο, προχωρήσαμε στην υλοποίηση των έργων προκειμένου ο Άγιος Στυλιανός να διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για να επιτελεί το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του”, υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας.

“Η θρησκεία αποτελεί καταφύγιο πίστης και ελπίδας για τους ενορίτες του Δήμου μας και πάντοτε ήμασταν και θα παραμείνουμε αρωγοί του θρησκευτικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας και των Ιερέων”, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.

Τρία σημαντικά ΟΤΑ Awards απέσπασε ο Δήμος Φυλής στην λαμπρή τελετή Απονομής στο Ζάππειο Μέγαρο

Αναρτήθηκε στις 26/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε ο Δήμος Φυλής κατά την λαμπρή εκδήλωση της Τελετής Απονομής των «Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο κατάμεστο από κόσμο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.


Οι συνεργάτες του Δημάρχου Φυλής παρέλαβαν τα βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους εξής τομείς
• Στην ενότητα Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή βραβείο για την “Πράσινη Ανάπτυξη και Ενεργειακή Αυτοτέλεια’
• Στην ενότητα ΥΠΟΔΟΜΕΣ βραβείο για το “Καινοτόμο Σύστημα και Διαχείριση Πληροφοριών Δικτύου Ύδρευσης”
• Στην ενότητα Κοινωνική Αλληλεγγύη και Συνοχή βραβείο για τις Δομές Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης”

Κατά την βραδιά απονομών την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία αφού αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης αναφορικά με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, τόνισε, πως η τελετή των βραβείων τοπικής αυτοδιοίκησης 2019-2023, αποτελεί κίνητρο προς όλους όσοι εμπλέκονται στην Αυτοδιοίκηση, για να προσπαθήσουν περισσότερο και να εργαστούν εντατικότερα, ώστε στο άμεσο μέλλον να είναι οι ίδιοι τα τιμώμενα πρόσωπα σε μια αντίστοιχη εκδήλωση.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε πως είναι πραγματικά χαρούμενος στην τελετή απονομής των βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 και την χαρακτήρισε σαν μια συνάντηση με «παλιούς συμμαθητές». Παράλληλα, σημείωσε πως οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο και να φανούν χρήσιμοι στις τοπικές κοινωνίες. Εν συνεχεία, τόνισε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά τις εκλογές θα παρουσιάσει μια σειρά από εφαρμογές που θα κάνουν τη ζωή της αυτοδιοίκησης πιο εύκολη.

Στη λαμπρή γιορτή των βραβείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το παρών έδωσαν, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, η οποία απένειμε όλα τα βραβεία στην κατηγορία του Πολιτισμού/Τουρισμού/Αθλητισμού καθώς και το Μεγάλο Βραβείο «Περιφέρεια της Τετραετίας». Η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κα Σοφία Βούλτεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Σπύρος Κίντζιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κα Νίκη Δανδόλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και πολλοί άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι του Πολιτικού και Ακαδημαϊκού κόσμου.

Τα βραβεία για τον Δήμο Φυλής εκ μέρους του Δημάρχου που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων παρέλαβαν η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης Έλλη Κατσανού, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Μισαηλίδου, ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιάννη Τέγος, η Προϊσταμένη Εσωτερικού Ελέγχου Σούλα Βερούτη και οι Επιστημονικοί του Συνεργάτες Γιάννης Λιάκος, Μαρίνα Νικολοπούλου, και Σπυριδούλα Ζάχαρη.

Όλοι οι νικητές των Βραβείων έδωσαν ραντεβού για το 2025 με την υπόσχεση για μεγαλύτερα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στους Δήμους και στις Περιφέρειες τους.

Φιλοξενία των Πληροφοριακών Συστημάτων του Δήμου Φυλής στο G-Cloud – Χρήστος Παππούς: Σχεδιάζουμε και οικοδομούμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που βάζει στο επίκεντρο τον Δημότη

Αναρτήθηκε στις 26/09/2023, στην κατηγορία Μη κατηγοριοποιημένο

Ο Δήμος Φυλής αξιοποιώντας τις διεθνείς πρακτικές και θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, αναδεικνύεται σε Ψηφιακό Δήμο και εξασφαλίζει την ψηφιακή του αναβάθμιση. Μέσα από τη φιλοξενία των πληροφοριακών του συστημάτων στο G-cloud (Κυβερνητικό Νέφος), στόχο του Δήμου αποτελεί η βελτιωμένη ποιότητα όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και διαθεσιμότητας.


Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου αποτέλεσε και αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

«Μέσα από συντονισμένα βήματα, αυξάνουμε την αποδοτικότητα των ψηφιακών μας συστημάτων με στόχο να εξυπηρετήσουμε πιο άμεσα τους δημότες και τις επιχειρήσεις μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους».

Η μετάβαση αυτή θα έχει ως επιπρόσθετα αποτελέσματα τη μείωση του κόστους κτήσης και λειτουργίας των υποδομών καθώς και την αύξηση του βαθμού ευελιξίας και ασφάλειάς τους.

«Στον Δήμο Φυλής, σχεδιάζουμε και οικοδομούμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που βάζει στο επίκεντρο τον Δημότη».

Φωτοβολταϊκά, logistics και Πανεπιστημιούπολη τα εμβληματικά έργα του Δήμου Φυλής την επόμενη πενταετία (video)

Αναρτήθηκε στις 25/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Αρχίζουν τα δρομολόγια του Φοιτητικού Λεωφορείου

Αναρτήθηκε στις 25/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ξεκινά, από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, το Πρόγραμμα «Μεταφορά των Φοιτητών του Δήμου Φυλής» με λεωφορεία που θα αναχωρούν, καθημερινά ( εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών), με τα εξής δρομολόγια:
1) Πανεπιστημιούπολη (Ζωγράφου) – Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) (οδός Πανεπιστημίου). Η αναχώρηση θα γίνεται από τον χώρο του Προαστιακού Άνω Λιοσίων στις 07:30
2) Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Λ. Αθηνών, Αιγάλεω και Λεωφόρος Θηβών, Ελαιώνας) –Πανεπιστήμιο Πειραιώς (οδός Καραολή και Δημητρίου, Πειραιάς).

Η αναχώρηση θα γίνεται από την πλατεία Στρατηγού Λιόση (μεταξύ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων και της Λεωφόρου Φυλής) στις 07:30

Αποστολή δικαιολογητικών από Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο email: [email protected]

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση  (“Κατεβάστε” την ΑΙΤΗΣΗ)
  • Πάσο ή βεβαίωση εγγραφής (για τους πρωτοετείς)
  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΥΔΡΕΥΣΗ)

Πληροφορίες: 2132042788 (Δημήτρης Τσουκαλάς)

Εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας τοποθέτησε στην ομώνυμη πλατεία ο Δήμος Φυλής – Θερμές ευχαριστίες από το Σύλλογο Τουκλιδίου

Αναρτήθηκε στις 21/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ικανοποιώντας ένα ακόμη αίτημα, τήρησε την υπόσχεση του προς τον Σύλλογο της Συνοικίας του Τσουκλιδίου Άνω Λιοσίων ο Δήμαρχος Φυλής, με την τοποθέτηση ενός καλαίσθητου ναΐσκου της Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη Πλατεία, που αποτελεί πόλο έλξης και ψυχαγωγίας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νικολόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. με ανάρτησή τους στα social media ευχαρίστησαν με θερμά λόγια τον Χρήστο Παππού καθώς και τον επιστημονικό συνεργάτη του Γιάννη Λιάκο, αναφέροντας τα εξής:

“Ένα ακόμα αίτημα του συλλόγου μας ικανοποιήθηκε από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού . Τοποθετήθηκε το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας στην πλατεία μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συμβολή του και τον Γιάννη Λιάκο”

Για το ΔΣ
ο πρόεδρος Νίκος Νικολόπουλος

Συνάντηση Δημάρχου Χρήστου Παππού και Σπύρου Μπρέμπου με Δήμαρχο αδελφού Δήμου της Ιταλίας

Αναρτήθηκε στις 21/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Συνάντηση με το Δήμαρχο της Ιταλικής πόλης San Demetrio Corone (Άγιος Δημήτριος Κορώνης) Ερνέστο Μαντέο είχαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος.


Το San Demetrio Corone είναι πόλη και δήμος στην περιοχή της Καλαβρίας της Νότιας Ιταλίας, σε υψόμετρο 521 μέτρων και με 3.387 κατοίκους. Το χαρακτηριστικό του εν λόγω Δήμου είναι ότι οι κάτοικοί του έχουν μετοικίσει από την Κορώνη της Μεσσηνίας και μιλούν το αρβανίτικο γλωσσικό ιδίωμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο Ερνέστο Μαντέο και η Ιταλική αντιπροσωπεία συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και Μεσσήνιο στην καταγωγή), Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από το Σπύρο Μπρέμπο, τους ξενάγησε στην Αθήνα ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Μπρέμπος, η ελληνικότητα των Αρβανιτών της Καλαβρίας είναι αδιαμφισβήτητη και προκύπτει από το γεγονός ότι συνεννοούνται, εύκολα, στη γλώσσα τους με τους Έλληνες κι όχι με τους Αλβανούς. Παρ’ όλο που η επίσκεψη της ιταλικής αντιπροσωπείας συνέπεσε με την προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κακοκαιρίας Ντάνιελ ο Χρήστος Παππούς εξέφρασε τη χαρά του για τη γνωριμία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταπόδοσης της επίσκεψης ή ακόμα και αδελφοποίησης με τον Ιταλικό Δήμο.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ομιλητής στην εκδήλωση για την ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ε.Ε. “State of The European Union 2023”

Αναρτήθηκε στις 21/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) έλαβε χώρα εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή την ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίας Ursula von der Leyen, για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2023. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συμμετείχε στην εκδήλωση σε συνέχεια πρόσκλησης που του απηύθυνε το ΕΛΙΑΜΕΠ στο πλαίσιο της ιδιότητας του ως Μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Europe Direct Αττικής – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής σε συνεργασία με το EU Youth Hub.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναμεταδόθηκε ζωντανά η ομιλία που απεύθυνε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Ursula von der Leyen, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς ερευνητές, με εξειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα, με μέλη του Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης BELC καθώς και με στελέχη Ευρωπαϊκών Δικτύων.

Στην εκδήλωση έλαβε χώρα επίσης world café στην διάρκεια του οποίου φοιτητές συζήτησαν πάνω στους βασικούς άξονες της ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κρίσιμα θέματα όπως: Τα δικαιώματα των γυναικών, η μετανάστευση, ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, η δημοσιονομική ένωση, το κράτος δικαίου και η κοινή αγροτική πολιτική.

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικής Αυτοδιοίκησης BELC ο κ. Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του Συμφώνου Πράσινης Ανάπτυξης και ενημέρωσε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσει ο Δήμος Φυλής, ενώ παράλληλα ανέδειξε το πως αυτά συνδέονται με την Ευρωπαϊκή πολιτική και πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προβλήθηκε και σε απευθείας μετάδοση διαδικτυακά.

Επίσης ο κος. Σπύρος Μπλαβούκος, Κύριος Ερευνητής & Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη, ΕΛΙΑΜΕΠ και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλυσε τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιελάμβανε πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν τους επόμενους μήνες και χρόνια ολόκληρη την EE ενώ θα έχουν αντίκτυπο και πέραν αυτής.

Οι βασικοί άξονες της ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής ήταν οι εξής:

• Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι αναγκαία για την προστασία του πλανήτη μας και τη διατήρηση της μελλοντικής μας ευημερίας.
• Είναι επιτακτική ανάγκη η ΕΕ να παραμείνει μια ανταγωνιστική οικονομία.
• Η Ευρώπη ως παγκόσμιος πρωτοπόρος των δικαιωμάτων των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο, θα πρέπει θα πρέπει πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης με ανθρωποκεντρική όμως προσέγγιση
• Η Ευρώπη οφείλει να εξασφαλίσει την ενεργειακή και επισιτιστική της ανεξαρτησία.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τίμησε αθλητές που διακρίθηκαν σε Διεθνείς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες

Αναρτήθηκε στις 21/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στην ευχάριστη θέση να τιμήσουν δύο σημαντικούς συντοπίτες Αθλητές που διακρίθηκαν σε Διεθνείς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες Πυγμαχίας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βασίλης Γεωργιάδης το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2023.


Πρόκειται για τους:

• Μιχάλη Τσαμαλίδη – Πρωταθλητή και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας, που κατέκτησε την 1η Θέση στο Διεθνές Τουρνουά “Βασίλης Τόπαλος” που διεξήχθη στην Αθήνα και
• Γιάννη Πουμπουρίδη που κατέκτησε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρουμανία τον Ιούλιο.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Βασίλης Γεωργιάδης, συνεχάρησαν με θερμά λόγια τους αθλητές, τους πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκαν να κατακτήσουν ακόμη μεγαλύτερες νίκες, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα και τον Δήμο Φυλής.

Τρία φορτηγά με βοήθεια έστειλε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ο Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 21/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, υπό τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και την επίβλεψη του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Αντωνόπουλου και με την δυναμική συμμετοχή Σχολείων, Συλλόγων και Συνδημοτών , συγκέντρωσε σημαντικές ποσότητες από τρόφιμα, βρεφικά, είδη σπιτιού, είδη ένδυσης/υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, σχολικά κλπ., τα οποία διατέθηκαν με την αποστολή τριών φορτηγών, στα χωριά εκείνα που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από την θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία.

Πιστός στο ραντεβού με τους φοιτητές της επαρχίας για 7η χρονιά ο Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 18/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Φυλής για έβδομη χρονιά βρίσκεται «Κοντά στους Φοιτητές» που σπουδάζουν στην επαρχία συνεχίζοντας το πρόγραμμα και φέτος.


Οι φοιτητές του Δήμου Φυλής που σπουδάζουν εκτός Αθηνών, θα τροφοδοτούνται κάθε μήνα με πακέτο που θα περιλαμβάνει είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής. Τα τρόφιμα θα φτάνουν στην πόλη που σπουδάζει το κάθε παιδί, χωρίς καμιά επιβάρυνση του φοιτητή ή της οικογένειάς του.

Οι δικαιούχοι του φοιτητικού πακέτου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή να τα καταθέτουν στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσία κατόπιν ραντεβού καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 800 έως τις 1400 στον 1οόροφο της οδού Αθηνών 18, στα Άνω Λιόσια, με τηλέφωνο επικοινωνίας 211 411 5224 με εσωτερικό 115

Όσοι φοιτητές είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα παρακαλούνται να προσκομίσουν

1.Την βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους και

2. Το αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου σε ισχύ

“Παραμένουμε για 7η συνεχή χρονιά πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους νέους ακαδημαϊκούς συμπολίτες μας κι ετοιμάζουμε τα πακέτα των νέων φοιτητών που εισήχθησαν φέτος στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της επαρχίας αλλά κι εκείνων που συνεχίζουν τις σπουδές τους” σημειώνει σχετικά ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

“Η στήριξη των Φοιτητών μας, είναι για μας ένα διαρκές στοίχημα. Τους ευχόμαστε να έχουν μια καλή φοιτητική πορεία και να επιστρέψουν γρήγορα στον τόπο μας που τους χρειάζεται” υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Χρήστος Παππούς : “Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε αυτήν την πόλη προς όφελος των πολιτών” τόνισε στην εκδήλωση του Δήμου Φυλής για Τοπική Πράσινη Συμφωνία

Αναρτήθηκε στις 15/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Φυλής με τίτλο «Μετασχηματισμός του Δήμου Φυλής σε μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία», την Παρασκευή 15/09/2023, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 21ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων (European Week Of Regions and cities 2023).


Η εκδήλωση αφορούσε ουσιαστικά στην παρουσίαση και στην έναρξη διαβούλευσης για την Νέα Πράσινη Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική του Δήμου Φυλής. Μια νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική του Δήμου που αποσκοπεί στον μετασχηματισμό του σε μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία, με μια οικονομία ανταγωνιστική και αποδοτική ως προς την χρήση πόρων και πάντα με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς παρουσίασε τις πολυεπίπεδες δράσεις και τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη και έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου με παράλληλη οικονομική τόνωση του Δήμου και των δημοτών.

Ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Παππούς ανέφερε πώς:

«Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο Φυλής για μια νέα Αναπτυξιακή στρατηγική με την μορφή της Τοπικής Πράσινης Συμφωνίας.

Ευρύτερη φιλοδοξία μας είναι, η νέα στρατηγική που είναι βασισμένη στο στρατηγικό εργαλείο των Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (Local Green Deal) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποτελέσει ένα ουσιαστικό, πρακτικό εργαλείο για την επίτευξη των μέσο και μακροπρόθεσμων στόχων του Δήμου μας, σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς του.

Τα ήδη διαμορφωμένα διεθνή πλαίσια και οι διάφορες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την βιώσιμη ανάπτυξη , σε συνδυασμό με το όραμα του Δήμου για μια νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική, δείχνουν ότι τώρα είναι η στιγμή να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε τοπικό επίπεδο, καθιστώντας έτσι τον Δήμο Φυλής τον πρώτο Δήμο της χώρας που με μια Τοπική Πράσινη Συμφωνία.»

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας τις νέες προκλήσεις και την αναγκαιότητα της πράσινης μετάβασης για την κοινωνική ευημερία και τη μείωση της φτώχειας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στην αναγκαιότητα αλλά και τον τρόπο της μετάβασης χαιρετίζοντας παράλληλα την εξαιρετική προσπάθεια του Δήμου Φυλής προς αυτή την κατεύθυνση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα o κ. Πανταζάτος Παναγιώτης αναπληρωτής προϊστάμενος της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) παρουσίασε το πλαίσιο της πολιτικής συνοχής και τις ευκαιρίες για τις πόλεις ενώ ο κ. Σπηλιώτης Άγγελος Προϊστάμενος της Μονάδας Α (Προγραμματισμού και Αξιολόγησης) της ΕΥΔΠ «Αττική», παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες τα μέτρα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΠΕΠ Αττικής. Ακολούθησε η κ. Αργυρώ Παρασκευοπούλου, στέλεχος Περιφέρειας Αττικής και υπεύθυνη δράσης του Δικτύου Climattica, η οποία αναφέρθηκε στο Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή ΠΕΣΚΑ, τονίζοντας την ανάγκη υλοποίησης δράσεων.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση της Τοπικής Πράσινης Συμφωνίας του Δήμου, βάζοντας την βάση για μια ουσιαστική και δημόσια διαβούλευση στην συν διαμόρφωση του κοινού οράματος για την πόλη. Tην επιμέλεια της παρουσίασης είχε η κ. Μαρίνα Νικολοπούλου, Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση του Δήμου Φυλής ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες προτάσεις Ευρωπαϊκών Δήμων και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβάλλοντας τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου μας στα όργανα και στους φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

Αναρτήθηκε στις 14/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στον Δήμο Φυλής πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Τον υποδέχθηκε και τον καλωσόρισε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος και τον ενημέρωσε για όλα τα εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τα Ενεργειακά Έργα και το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο αποκατεστημένη κομμάτι της χωματερής, το Επιχειρηματικό Πάρκο, την Υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής κ.α.


Οι Γιάννης Μώραλης και Χρήστος Παππούς αντάλλαξαν επίσης απόψεις για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμφώνησαν να έχουν μια εποικοδομητική συνεργασία σε ζητήματα αλλά και πολιτιστικά θέματα που αφορούν τους δύο Δήμους.

Απολογιστικό έντυπο 2019-2023 για τα εμβληματικά έργα του Δήμου Φυλής

Αναρτήθηκε στις 13/09/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Τα εμβληματικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί κατά την πενταετία 2019 -2023 αλλά κι εκείνα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη καταγράφονται σε ένα περιεκτικό έντυπο που στις 20 σελίδες του περιλαμβάνει:
• Το μήνυμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού καθώς και τις παρακάτω ενότητες:
• Ενέργεια
• Έργα Ανάπτυξης, Έργα Υποδομών και Αντιπλημμυρικά Έργα
• Αστικές Αναπλάσεις
• Πολιτισμός, Αθλητισμός και Εκπαίδευση
• Καθαριότητα, Ανακύκλωση και Πράσινο
• Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνική Μέριμνα
• Πολιτική Προστασία
• Φιλοζωϊκή Πολιτική
• Εξασφάλιση πρόσβασης και συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα
• Έργα σε εξέλιξη 2023 – 2028

Κι επειδή “Καλός Πολίτης είναι ο Ενημερωμένος Πολίτης”, στόχος του Απολογισμού είναι η ενημέρωση των συνδημοτών του τόπου μας αλλά και όλων εκείνων που είτε αγαπούν τον Δήμο Φυλής ως προορισμό είτε θα τον επιλέξουν στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθούν Βίντεο με τον Απολογισμό και ο Απολογισμός σε φωτογραφίες:

Φυτεύει, δωρεάν, ελιές στα καμένα αγροκτήματα της Φυλής ο Δήμος

Αναρτήθηκε στις 29/08/2023, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στην άμεση αποκατάσταση του ελαιώνα της Φυλής στοχεύει ο Δήμος Φυλής. Για το σκοπό αυτό καλεί τους συνδημότες μας, που τα ελαιόδενδρά τους επλήγησαν από την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου 2023, να δηλώσουν στο Δημαρχείο Φυλής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ, τον αριθμό των ελαιοδέντρων που επιθυμούν να τους προμηθεύσει, δωρεάν, ο Δήμος Φυλής προς φύτευση. Ο Δήμος θα αναλάβει, επίσης, τον καθαρισμό του αγροκτήματος, τη φύτευση των δέντρων και τη συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη των γεωπόνων του.


Παράλληλα εντείνεται το πρόγραμμα «ελιά», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Οι συνδημότες μας που προτίθενται να φυτέψουν ελιές σε αγροκτήματα ή οικόπεδα στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μπορούν να δηλώσουν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου τον αριθμό των αναγκαίων ελαιοδέντρων που θα τους διατεθούν δωρεάν.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, το πρόγραμμα «ελιά», ώστε να αποκαταστήσουμε τον ελαιώνα της περιοχής μας. Παράλληλα θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δασαρχείο Πάρνηθας και τη Διεύθυνση Δασών για την αποκατάσταση του καμένου πευκοδάσους. Στις περιβαλλοντικές μας παρεμβάσεις περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα «μέλισσα», το οποίο, βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τους μελισσοκομικούς φορείς και θα ενισχύσει την βιοποικιλότητα της περιοχής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

9os Πίνακας Aποφάσεων Σ.Κ. Ζεφυρίου Έτους 2023

Αναρτήθηκε στις 29/09/2023, στην κατηγορία Πίνακες Αποφάσεων Σ.Κ. Ζεφυρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ζεφύρι 29-9-2023
Αριθ. Πρωτ. 36873

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9Ο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΤΗΣ 28 -9-2023

Στο Ζεφύρι σήμερα την 29η του μήνα  Σεπτεμβρίου   του έτους 2023 ημέρα Παρασκευή , η πιο κάτω υπογεγραμμένη Κωστέα Αγγελική, υπάλληλος του Δήμου Φυλής, δημοσίευσα στο προορισμένο μέρος του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου, ενώπιον δύο μαρτύρων, πίνακα με περίληψη των αποφάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας Ζεφυρίου, που ελήφθησαν στην συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου  2023.

ΑΡ. ΑΠ                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ
   

 

   
 

 

 

9/23

 

    “ Ενημέρωση  μελών για τις ενέργειες του Δήμου Φυλής

      σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε  στη δασική περιοχή

       της Χασιάς» .

 

 

                     ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ  ΘΕΤΙΚΑ

 

 

36872/

29/9/23

 

 

 

      

      ΟΧΙ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

      ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

 

Η ενεργήσασα τη δημοσίευση

Κωστέα Αγγελική

Οι μάρτυρες
1. Πέτρου Δέσποινα………………
2. Σερέπα Αγαθή……………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

63ος Πίνακας Ανάρτησης Αποφάσεων Ο.Ε. Δήμου Φυλής Έτους 2023

Αναρτήθηκε στις 29/09/2023, στην κατηγορία Πίνακες Ανάρτησης Ο.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 63ο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ο.Ε. 26-09-2023

                Στα Άνω Λιόσια σήμερα την 26η του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2023, ημέρα Τρίτη, ο κάτωθι υπογράφων Καματερός Δημήτριος,  υπάλληλος του Δήμου Φυλής, δημοσίευσα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 113 και 284 του Ν. 3463/06, στο προορισμένο μέρος του Δημοτικού Καταστήματος, ενώπιον δύο μαρτύρων, πίνακα με περίληψη της απόφασης Οικονομικής Επιτροπής, που ελήφθη κατά την από 26-9-2023   συνεδρίασή της.

ΑΡ.

ΑΠ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
301  Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών & Όρων Διακήρυξης με Ορισμό Επιτροπής Διαγωνισμού για την «ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΣΑΡΩΘΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ» με Α.Μ 221/2023 Δ/νση Τ.Υ., προϋπολογισμού 74.102,40€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36319/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

302 Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών & Όρων Διακήρυξης με Ορισμό Επιτροπής Διαγωνισμού για την Π.Υ. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ»  με Α.Μ 174/2023 Δ/ση Τ.Υ. προϋπολογισμού 152.222,40€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36321/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

303 Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών & Όρων Διακήρυξης με Ορισμό Επιτροπής Διαγωνισμού για την «ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΩΝ ΧΩΡΩΝ – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ»  με Α.Μ 176/2023 Δ/ση Τ.Υ. προϋπολογισμού 49.600,00€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36323/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

304 Επικύρωση του υπ’ αριθμ. 34940/18-09-2023 1ου Πρακτικού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΚΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ» Α.Μ. 37/2023 Τ.Υ., προϋπολογισμού 979.600,00€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36324/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

305 Επικύρωση Ενεργειών Δημάρχου για Ανάθεση Υπηρεσιών-Προμηθειών που αφορούν στην κατεπείγουσα αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών λόγω της Δασικής πυρκαγιάς στη Θέση «ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ» Δ.Ε. Φυλής, δυνάμει των  υπ’ αριθμ. 1736-1737/22-08-2023 Αποφάσεών του.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36325/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

306 Επικύρωση ή μη του 3ου Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού (Αποσφράγιση Οικονομικών Προσφορών, Τελική Βαθμολόγηση και Ανάδειξη Προσωρινού Αναδόχου), για την κατασκευή του έργου: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ»,  Α.Μ. 135/2022. Προϋπολογισμός Μελέτης : 5.825.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α. (ΑΡ. ΣΥΣΤ. ΕΣΗΔΗΣ : 201908)

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36326/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

307 Απόδοση Δαπανών Εντάλματος Προπληρωμής που αφορά τον Βέλλη Γεώργιο και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU OWLS – Encounter Utterly Outstanding Ways Leading to Sustainability

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36327/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

308 Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη αναγκών δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Migrants Youth Friendly Cities” και ορισμός Υπολόγου για την τεχνική συνάντηση στον Δήμο Φυλής, στις 17 Οκτωβρίου.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

36328/26-9-2023 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αφού έγινε η ανάρτηση, το παρόν αποδεικτικό υπογράφεται
Ο ενεργήσας τη δημοσίευση

Οι μάρτυρες
1. Βασιλοπούλου Αικατερίνη……………
2. Γιώργα Ανδριάνα………………

 

Δεν θα λειτουργήσει το Ταμείο στο ΚΕΠ Ζωφριάς την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε στις 28/09/2023, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Γνωστοποιούμε στους συνδημότες μας ότι, αύριο, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει το ταμείο για την είσπραξη λογαριασμών στο ΚΕΠ της Ζωφριάς, λόγω τεχνικού προβλήματος. Οι συνδημότες της Ζωφριάς θα εξυπηρετούνται από το κεντρικό ταμείο στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γεώργιος Αβράμης

Πρόσκληση 17ης έκτακτης συνεδρίασης τοπικού συμβουλίου κοινότητας Ζεφυρίου στις 28/09/2023

Αναρτήθηκε στις 28/09/2023, στην κατηγορία Προσκλήσεις Τοπικών Συμβουλίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Τηλ. 213 2038801 
Fax. 213 2038841
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  ΚΩΣΤΕΑ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Ζεφύρι   28-09-2023
Αριθ. Πρωτ.   36619

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17η


ΕΚΤΑΚΤΗ

 

 

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη του Συμβουλίου της 

Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου

…………………………………………………………

…………………………………………………………

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Της Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου

                 Σε συνέχεια  της υπ άριθμ  34640/14-9-2023 πρόσκλησης του συμβουλίου της Κοινότητας Ζεφυρίου ,που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, σας καλούμε στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  συνεδρίαση,   στις  28  Σεπτεμβρίου  2023, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 19.00,  για να συζητήσουμε  για το παρακάτω θέμα:

 

             1.-  «Ενημέρωση  μελών για τις ενέργειες του δήμου Φυλής σχετικά με Τη φωτιά που ξέσπασε στην δασική περιοχή της Χασιάς».

 

 

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

             

ΛΑΘΟΥΡΑΚΗ  ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ