CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων και φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων

Αναρτήθηκε στις 28/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων διεξάγεται και φέτος στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων, προκειμένου οι γονείς να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους.


Ακολουθεί ολόκληρη η Ανακοίνωση των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων:

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων διεξάγεται και φέτος στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων, προκειμένου οι γονείς να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με την Ψυχολόγο κα Γεωργία Παππά, διέπονται από το επαγγελματικό απόρρητο και τηρείται απόλυτη εχεμύθεια με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο εμπιστευτικότητας.

Οι γονείς που επιθυμούν συνάντηση με την Ψυχολόγο μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού ή στο Γραφείο Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών (τηλ. επικ. 2102475433). Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στο Γραφείο Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών
Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

Ενημέρωση του ΕΕΣ για τις δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Φυλής

Αναρτήθηκε στις 28/09/2022, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Λειτουργεί, από τη νέα σχολική χρονιά, υπερσύγχρονος Βρεφικός Σταθμός στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής

Αναρτήθηκε στις 27/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Άνοιξε τις πόρτες του, την 1η Σεπτεμβρίου 2022, για πρώτη φορά στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής, ο νεοσύστατος Βρεφικός Σταθμός Φυλής για να φιλοξενήσει τους 22 λιλιπούτειους μαθητές του!


Ο Βρεφικός Σταθμός δημιουργήθηκε εκεί που λειτουργούσε ο Β΄ Παιδικός Σταθμός, με σκοπό την εξυπηρέτηση των γονέων και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας τους, όπως είχε τονίσει στην καλοκαιρινή γιορτή ο Πρόεδρος του Α΄ Παιδικού και Βρεφικού Σταθμού της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, κ. Πουλιάσης Δημήτρης.

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη και λειτουργική μονάδα, με εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση απόλυτα φιλική στα παιδιά.

Εξ άλλου, στη διάρκεια του καλοκαιριού υπό την επίβλεψη και μέριμνα του Προέδρου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της άδειας μετατροπής του Β΄ Παιδικού σε Βρεφικό Σταθμό.

Τόσο στα παιδάκια του Βρεφικού όσο και σ΄ αυτά του Α΄ Παιδικού Σταθμού προσφέρθηκαν παιδικά σακίδια πλάτης και παγουράκια, όπως άλλωστε γίνεται πάντα στο ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς, συνοδεύοντας τις ευχές του Προέδρου για μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Άλλωστε, όπως λέει ο κ. Πουλιάσης «Η ασφάλεια, η χαρά και τα χαμόγελα των παιδιών θα αποτελούν πάντα την προτεραιότητά μας, γι΄ αυτά πάντα θα αγωνιζόμαστε και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια”.

Εκδήλωση για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το Σάββατο 1η Οκτωβρίου από το Σύλλογο Επτανησίων και το Δήμο Φυλής

Αναρτήθηκε στις 27/09/2022, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Ευχές και βραβεύσεις στον Αγιασμό του Δ.Α.Σ Ζεφυρίου για την έναρξη της νέας Αθλητικής Περιόδου

Αναρτήθηκε στις 26/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και σε εορταστικό κλίμα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στο γεμάτο από Αθλητές και κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ Ζεφυρίου, ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής σαιζόν 2022 – 2023, για τα Τμήματα Πάλης, Χάντμπολ, Ποδοσφαίρου και Αερόμπικ του Συλλόγου Δ.Α.Σ Ζεφυρίου.


Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Εφημέριος της Παναγίας Γρηγορούσης και Αγίου Στυλιανού π. Άγγελος Κανέλλος.

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τους επίσημους, προσκεκλημένους, τους δεκάδες Αθλητές και τους γονείς τους, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου Βασίλης Νικολαϊδης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις σπουδαίες Διεθνείς και Πανελλήνιες διακρίσεις των Αθλητών του Δ.Α.Σ αλλά και στην ολόπλευρη στήριξη της Δημοτικής Αρχής που αποτελεί για τον Σύλλογο στυλοβάτη.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς από το βήμα της εκδήλωσης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στη Διοίκηση, τους Προπονητές και τους Αθλητές του Δ.Α.Σ επισημαίνοντας ότι κάνουν γνωστό τον Δήμο Φυλής σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια των συναδέλφων του Δημάρχων για τις σπουδαίες νίκες.

Ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε, η νέα Αθλητική Περίοδος να είναι μια καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις κι έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του με την φράση: “Φόρτσα Ζεφύρι και πάμε γερά!”.

Τις θερμές ευχές τους έδωσαν επίσης σε Διοίκηση και Αθλητές, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Αναπληρωτές Δήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Αθλητών όλων των Αγωνιστικών Τμημάτων του Δ.Α.Σ που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Φωτό και Βίντεο Κώστας Ρίζος

Για περισσότερα βίντεο από την εκδήλωση επισκεφθείτε το επίσημο κανάλι του Δήμου Φυλής στο Youtu be

Πρόγραμμα πρόληψης μαθησιακών δυσκολιών / λογοθεραπείας στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων

Αναρτήθηκε στις 26/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα πρόληψης μαθησιακών δυσκολιών / λογοθεραπείας υλοποιεί το ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, στους Παιδικούς Σταθμούς στα Άνω Λιόσια.


Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων:

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Καθημερινά, για να επικοινωνήσουμε, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε, να εκφράσουμε τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας χρησιμοποιούμε την ομιλία μας. Από τη βρεφική έως και την ενήλικη ζωή έχουμε την ανάγκη να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε.
Έτσι και εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της ομιλίας και συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά, το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών–Λογοθεραπείας.
Στους Παιδικούς Σταθμούς, το πρόγραμμα υλοποιείται με την εποπτεία της λογοθεραπεύτριας κας Μουρκογιάννη Σπυριδούλας, η οποία θα πραγματοποιήσει Test Αξιολόγησης στα παιδιά των τμημάτων με χρονολογία γέννησης το 2019. Οι αξιολογήσεις, γίνονται με ευχάριστες για τα παιδιά δραστηριότητες στο χώρο του παιδικού σταθμού. Αρχικά, θα αξιολογηθούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2019 και σε δεύτερο χρόνο τα παιδιά του δευτέρου εξαμήνου του 2019. Για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης οι γονείς θα ενημερωθούν με απόρρητη επιστολή.
Η έγκαιρη ανίχνευση δυσκολιών στην έκφραση του λόγου και στην άρθρωση, είναι σημαντικός παράγοντας για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης και οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών
Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

Άκρως πετυχημένη η Ηπειρώτικη βραδιά στον Δήμο Φυλής

Αναρτήθηκε στις 26/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στην γεμάτη από κόσμο και ήχους παράδοσης Πλατεία Ηρώων – Άνω Λιοσίων “χτύπησε” το βράδυ της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2022 η “καρδιά” της Ηπείρου, όπως εύστοχα επεσήμανε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Συγχαίροντας για το έργο τους τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστο Ρούσσα και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος Φυλής, με τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό “Η Πάρνηθα” αλλά και την Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζουν ολόψυχα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις εκδηλώσεις καθώς με “την Παράδοση και τον Πολιτισμό, ο τόπος πάει μπροστά!” Πρόσθεσε επίσης πως ο Σύλλογος Ηπειρωτών στα 38 χρόνια λειτουργίας και δράσης έχει δώσει δείγματα γραφής. Καταλήγοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, κάλεσε στο βήμα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Μπούρα, για τον οποίο υπογράμμισε ότι στέκεται διαχρονικά μάχιμος στο Δήμο Φυλής στηρίζοντας τον σθεναρά όχι μόνο στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα!

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας με τη σειρά του, έδωσε τη δέσμευση να εξακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον τη στήριξη του στο σημαντικό και πολύπλευρο έργο του Δήμου Φυλής κι έδωσε εγκάρδιες ευχές στο Σύλλογο Ηπειρωτών και στα μέλη του.

Ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Χρήστος Ρούσσας από την πλευρά του μίλησε για την πλούσια δράση του Συλλόγου ανακοινώνοντας την ευχάριστη είδηση ότι δημιουργούνται και νέα Καλλιτεχνικά Τμήματα, ενώ ο Σύλλογος θα είναι ανοιχτός 7 μέρες την εβδομάδα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μελών του. Ο Χρήστος Ρούσσας επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνος του καθώς έχει συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία κι ευχαρίστησε με θερμά λόγια.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού “Η Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής μίλησε επίσης για την συνεισφορά του Δήμου Φυλής στου Συλλόγους του τόπου, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι απλός χορηγός αλλά “Βασικός Υποστηρικτής” αναφέροντας ως παράδειγμα τη στήριξη του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων προκειμένου να παραστεί και να εκπροσωπήσει το Δήμο Φυλής, στις σημαντικές εκδηλώσεις του αδελφού Δήμου της Ηπείρου “Γεωργίου Καραϊσκάκη”, ενώ τελειώνοντας, έδωσε κι εκείνος τα συγχαρητήριά του στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για το σημαντικό έργο τους.

Τη βραδιά στόλισαν με την εμφάνισή τους το χορευτικό του νέου αίματος του Συλλόγου με τα μικρά του αλλά και το Τμήμα των Παραστάσεων που έδωσε επί σκηνής τον καλύτερό του εαυτό.

Ακολούθησε γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι με εμβληματικούς Ηπειρώτες καλλιτέχνες και πιο συγκεκριμένα τους: Πετρολούκα Χαλκιά, Κώστα Μήτση, Γιώργο Κωτσίνη, Βασίλη Μπακαγιάννη, Δήμο Πότση, Νίκο Δάσκαλο, Διαλεχτή και Λευκοθέα Φιλιππίδη, που ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη, με τους χορούς να κρατούν καλά, ως τις μικρές ώρες.

Τη βραδιά τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας , ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Ν.Δ Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, ο πρ. Γενικός Διευθυντής ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Αναπληρωτές Δημάρχου μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής και κορυφαίων Ηπειρώτικων Συλλόγων, Πολιτικών Κομμάτων, Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του τόπου και πλήθος κόσμου.

Μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τη μεταφορά φοιτητών προς τα Πανεπιστήμια από το Δήμο Φυλής

Αναρτήθηκε στις 27/09/2022, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Μεταφορά των φοιτητών του Δήμου Φυλής”, που προβλέπει τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών του Δήμου μας προς τα Πανεπιστήμια.


Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρεί από το χώρο του Προαστιακού Σταθμού Άνω Λιοσίων με πρώτη στάση την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και δεύτερη στάση το ΕΚΠΑ στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι φοιτητές των σχολών του Κέντρου. Το δεύτερο θα αναχωρεί από την πλατεία Στρατηγού Λιόση με πρώτη στάση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Aττικής στο Αιγάλεω και δεύτερη στάση το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για τη δωρεάν μεταφορά τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σχετική αίτηση (“κατεβάστε” την Αίτηση), επισυνάπτοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αίτηση να αποσταλεί με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210-2474067.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
2. Πάσο ή Βεβαίωση Σπουδών ή Εγγραφή στη Σχολή
3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν με την έναρξη των μαθημάτων των Πανεπιστημίων και θα εκτελούνται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον Εσπερινό του Ιστορικού Ναού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Άνω Λιοσίων

Αναρτήθηκε στις 24/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Άνω Λιοσίων, παρουσία πλήθους πιστών.


Η θρησκευτική τελετή κορυφώθηκε με τη Λιτάνευση της Εικόνας και προπομπό την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Την λαμπρή Περιφορά συνόδεψαν μεγάλος αριθμός Ιερέων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Αναπληρωτές Δήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022 θα τελεστεί ο Ορθός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αρωγός στην Ονοματοδοσία της “Πλατείας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας” στο Ολυμπιακό Χωριό ο Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 23/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Τη βούληση του Δήμου Φυλής να συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο πολύτιμο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών – Φυλής εξέφρασε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022, στη σημαντική εκδήλωση για την Ονοματοδοσία της πρώτης πλατείας που έλαβε το όνομα “ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ” κι εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό του Δήμου Αχαρνών.


Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, που έλαβε τις θερμές ευχαριστίες του Προέδρου του Παραστήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών – Φυλής Παναγιώτη Καζανά, ο οποίος έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία, ανάμεσα στους δύο Δήμους, τόνισε πως αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς σε ότι κι αν ζητηθεί από τον Δήμο Φυλής, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να συμβάλει στον Εθελοντισμό, με όλες του τις δυνάμεις.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος τέλος, μετέφερε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, που έδωσε το “παρών” σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ε.Α.Ε. τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού, με την δέσμευση ο Δήμος Φυλής να εξακολουθήσει να συνδράμει το ανεκτίμητο έργο της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με χαρά εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, του Υπουργείου Υγείας, Αιρετοί του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας και δεκάδες εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων.

Σημαντική εκδήλωση για τον προσφυγικό ελληνισμό με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής, διοργάνωσαν Μητρόπολη Ιλίου και Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 22/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

“Εμείς δεν είχαμε προσφυγικό πληθυσμό αλλά οι συνδημότες μας πολέμησαν στη Μικρασία” τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση “1922-2022- Ένας αιώνας προσφοράς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πρόοδο της Ελληνικής Κοινωνίας”, που συνδιοργάνωσαν, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2022, η Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά, στο Στρατηγό Λιόση, μνημονεύοντας τιμητική αναφορά του Γεωργίου Κονδύλη για τη φιλοπατρία και την ανδρεία του.

Ο Δήμαρχος Φυλής και ο Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας απένειμαν, τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος συγκίνησε με την εμπεριστατωμένη και μεστή ομιλία του.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συμβολή της Μεγάλης Ιδέας ως ιδεολογικού υποβάθρου για την απελευθέρωση των “νέων χωρών”. Τόνισε όμως ότι, με την πολιτική συμβολή του Ελευθερίου Βενιζέλου, η Μεγάλη Ιδέα μετεξελίχθηκε, μετά την καταστροφή της Σμύρνης, σε εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Χώρας, βασισμένη στις αρχές της Ελευθερίας και της λαϊκής κυριαρχίας και την κατάταξή της στις ανεπτυγμένες, οικονομικά και πολιτιστικά, Χώρες του κόσμου. Αναζητώντας, εξάλλου, την ιστορική αφετηρία της Μεγάλης Ιδέας, τόνισε ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε ομιλία που εκφώνησε ο Θεόδωρος Λάσκαρης, το 1208, στη Νίκαια της Βιθυνίας, με θέμα την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους, κάτι που επετεύχθη το 1261, από τον Μιχαήλ Η’ τον Παλαιολόγο.

Ακολούθησε η ομιλία του πρώην Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα αίτια της καταστροφής του ελληνισμού στη Μικρά Ασία, επισημαίνοντας ως πλέον καθοριστικά την ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές του 1919 και την, ένεκα αυτής, απώλεια των συμμαχιών της Χώρας. Κλείνοντας, επεσήμανε ότι η εθνική ενότητα αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ασφάλεια, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας, ιδιαίτερα ενόψει των σημερινών γεωπολιτικών δεδομένων που έχουν προκαλέσει δύο κατ’εξοχήν αναθεωρητικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία και τη Τουρκία.

Στα δύσκολα χρόνια για την ένταξη του προσφυγικού ελληνισμού στην Ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η ομιλία του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Αθανασίου, ο οποίος μετέφερε τα βιώματά του ως εγγονός προσφυγικής οικογένειας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η οποία, με αφορμή το θέμα της εκδήλωσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής μας.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο επιστημονικός συνεργάτης της Μητρόπολης Ιλίου Δημήτρης Ανυφαντάκης, ολοκληρώθηκε με συναυλία του Μάριου Στρόφαλη και της Ειρήνης Τουμπάκη, με τίτλο “Yunan Taxim διαδρομές”. Aποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων διάβασε η ηθοποιός Κατερίνα Παπαδάκη.

Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κκ Γαβριήλ, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Βαγγέλης Λιάκος, ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, οι πρώην Δήμαρχοι Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης και Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, Αντιδήμαρχοι, Αναπλ. Δήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Νομικών Προσώπων του Δήμου και κοινωνικών φορέων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ενοριών κ.ά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ: Δεν αξίζει στο Δήμο και στους δημότες να ταλαιπωρούνται με τα όρια του 11ου Δημοτικού

Αναρτήθηκε στις 20/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Εμμένει στις απόψεις του για τα όρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου ο Δήμος Φυλής.

Μετά τη σημερινή (20-09-2022) σύσκεψη με τους Διευθυντές της Υπουργού και του ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας κ.κ. Παρασκευόπουλο και Μυζήθρα και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμις Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής κα Παναγιωτοπούλου, από την οποία δεν προέκυψε άμεση λύση στο πρόβλημα, ο Δήμος επανήλθε με νέο έγγραφό του με το οποία ζητά να εγγραφούν, φέτος, στο 4ο και όχι στο 11ο Δημοτικό οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Καζαντζάκη, Φυλής, Καρκαβίτσα και Ελλησπόντου.

Στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς επισημαίνει ότι η εσφαλμένη Απόφαση για τον καθορισμό των ορίων του 11ου Δημοτικού έχει προκαλέσει στρεβλώσεις, οδηγώντας τους πολίτες σε ανέντιμες, παράνομες ή και στείρα αρνητικές συμπεριφορές.

«Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη λύση θα επαναφέρει την ηρεμία στη σχολική κοινότητα, εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους και θα δώσει τον αναγκαίο χρόνο για ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη επανεξέταση του ζητήματος των ορίων της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Πραγματικά δεν αξίζει στο Δήμο Φυλής να υφίσταται αυτή την κοινωνική πίεση, επειδή, απλά έπραξε το καθήκον του, δηλαδή κατασκεύασε, με ίδιους πόρους, μια νέα σχολική μονάδα για να αποφεύγονται οι επικίνδυνες, από κυκλοφοριακή άποψη, μετακινήσεις μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις» καταλήγει το έγγραφο του Δημάρχου Φυλής.

“Κατεβάστε” το σχετικό έγγραφο του Δημάρχου.

Το animation του Δήμου Φυλής για το περιβάλλον ταξιδεύει, βραβεύεται και εντυπωσιάζει σε όλο τον κόσμο

Αναρτήθηκε στις 20/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη της ιδέας της μαθήτριας του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, Μαρίνας Λινάρδου, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Walk the Global Walk, η ταινία “Your Daughter Hero” που σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης Αποστόλης Ηλιόπουλος σε συνεργασία με το διεθνώς βραβευμένο Animation studio “Brosinarts” έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας σε διεθνή φεστιβάλ την ευαισθητοποίηση του Δήμου Φυλής και την αφύπνιση της νέας γενιάς του Δήμου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.


Με θέμα την μεταφυσική σχέση που φαίνεται να έχει η μικρή Ηρώ με τα φυσικά φαινόμενα και κινούμενη στα πλαίσια του μαγικού ρεαλισμού που η τεχνική του animation μπορεί να υποστηρίξει εύκολα δίνοντας προβάδισμα στην αισθητική και το συναίσθημα,

Στο Neum Animation Film Festival στην πόλη Neum στη Βοσνία στο οποίο ο σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος και μίλησε στην κρατική τηλεόραση της Βοσνίας για την ταινία και τις πρωτοβουλίες του δήμου Φυλής σε θέματα πολιτισμού και δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων για τα σύγχρονα προβλήματα.

Η ταινία παρουσιάστηκε τον τελευταίο χρόνο μεταξύ άλλων:
• στο OTB | Only The Best Film Awards στο Μαϊάμι της Φλόριντα όπου και βραβεύτηκε,
• στο ICONA 2022 [Animation Festival] που διοργανώνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα και θεωρείται από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα,
• στο First-Time Filmmaker Sessions @ PinewoodStudios στο Λονδίνο,
• στο festivus στο New Wesminster, British Columbia
Canada όπου και βραβεύτηκε,
• στο Athens ANIMFEST,
• στο International Cilento Film Festival στην Ιταλία,
• στο Thessaloniki Free Short Festival,
• στο 6th Chaniartoon 2022 στα Χανιά,

Και συνεχίζουμε…
Απολαύστε το animation του Δήμου Φυλής στο παρακάτω link στο youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=Na6Np-3dH20&ab_channel=WalkTheGlobalWalk

Links από τα φεστιβάλ με την επίσημη συμμετοχή της ταινίας μικρού μήκους του Δήμου Φυλής:

https://athensanimfest.eu/2022/en/movies/167/

https://iconafestival.eu/2021/en/selection/274/

https://www.naff.ba/naff_program_ekologija.asp

https://www.chaniartoonfest.gr/index.php/en/chaniartoon2022/105-short-films-greece

https://www.imdb.com/title/tt15318714/

Ευχές, χαρά και συγκίνηση στη βράβευση των νέων Φοιτητών του Ζεφυρίου

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Με εγκάρδιες ευχές, συγκίνηση και συναισθήματα χαράς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των των νέων Φοιτητών του Ζεφυρίου, που πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο.


Τους νεοεισαχθέντες του ΓΕΛ Ζεφυρίου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας , τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη των οικογενειών τους και τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τα φιλόξενα μέλη της Ένωσης Γονέων , που φρόντισαν με κάθε λεπτομέρεια την αρτιότητα της εκδήλωσης.

Την τελετή βράβευσης άνοιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου κ. Βασίλης Νικολαϊδης, ο οποίος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια για το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής τους ζωής στους επιτυχόντες αλλά και στους γονείς τους για τη στήριξη τους, ενώ προέτρεψε τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν, να μη σταματήσουν να θέτουν υψηλούς στόχους.

Στη μοναδική εμπειρία του ως φοιτητής στην Κρήτη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ο οποίος ως καθηγητής και γονιός σήμερα, συμβούλεψε τους νεοεισαχθέντες να μην παρεκκλίνουν από τις σπουδές τους και να μην λησμονούν από πού ξεκίνησαν. “Ο τόπος μας σας χρειάζεται και σας περιμένουμε να γυρίσετε” υπογράμμισε μεταξύ άλλων, βραβεύοντας τους δύο μαθητές του ΓΕΛ Ζεφυρίου που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Δήμαρχος μάλιστα, ζήτησε να βραβεύσει και τη μαθήτρια που πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το οποίο κι εκείνος υπήρξε φοιτητής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ζεφυρίου, κ. Βασιλική Αρμενάκα, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Διδασκόντων, έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια στους αποφοίτους που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη θετική ανταπόκρισή της σε κάθε αίτημα της Σχολικής Κοινότητας. Καταλήγοντας η Διευθύντρια ενημέρωσε πως για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022, η υποτροφία “Dr Ιωάννης Οικονόμου” απονέμεται στους αριστεύσαντες μαθητές Παρασκευά Γαλή και Σπύρο Στρακόσια.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους επιτυχόντες, ενώ παραδόθηκαν συμβολικά χρηματικά έπαθλα στους πέντε μαθητές με την υψηλότερη επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Στην εορταστική βραδιά παρευρέθηκαν επίσης κι έδωσαν επαίνους και τις ευχές τους, ο Βουλευτής Ν.Δ Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος. Τα παιδιά τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ζεφυρίου κ. Βασιλική Αρμενάκα και η καθηγήτρια κ. Άννα Αθανασοπούλου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο Κώστας Ρίζος

Υπερσύγχρονο όχημα για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων απέκτησε ο Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στο πλαίσιο της προστασίας, περισυλλογής, φροντίδας, διαχείρισης και επανένταξης των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Φυλής απέκτησε ένα νέο υπερσύγχρονο όχημα, με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για τη μεταφορά τους.


Το νέο όχημα, που θα χρησιμοποιηθεί για την περισυλλογή και επανένταξη των αδέσποτων ζώων αλλά και για την ασφαλή μεταφορά σοβαρών περιστατικών, παρέλαβαν το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, μαζί με τους συνεργάτες του – εργαζόμενους στην Διεύθυνση Διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

“Το πολύτιμο αυτό όχημα, έρχεται να συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που κάνουμε σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Συλλόγο και τους εκατοντάδες φιλόζωους κατοίκους του Δήμου μας, προκειμένου τα αδέσποτα μας να έχουν τροφή, φροντίδα και περίθαλψη. Για μας ο αγώνας είναι καθημερινός και διαρκής, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Είμαστε δίπλα σε όλους τους συνδημότες που ζητούν την βοήθειά μας, σε οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν προκύψει” σημείωσε σχετικά ο Αντιδήμαχρος Γιώργος Αβράμης, παραλαμβάνοντας το όχημα.

“Δεν θα κουραστούμε να επισημαίνουμε ότι η φροντίδα για τα αδέσποτα μας, αποτελεί για τον Δήμο Φυλής ύψιστη προτεραιότητα. Το αποδεικνύουμε με καθημερινές πράξεις αλλά και κορυφαίες επιλογές όπως τη δημιουργία Κτηνιατρικής Στέγης και τώρα με την απόκτηση του νέου οχήματος. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά έχουμε συμμάχους μας, τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον Φιλοζωϊκό Συλλόγο και όλο το δίκτυο φιλόζωων του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξη τους. Μαζί τους θα συμπορευθούμε και σε ανάλογες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην προστασία και την καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων φίλων μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ: Οι ευθύνες για την καταπολέμηση της παραβατικότητας ανήκουν στην Αστυνομία κι όχι στο Δήμο

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

“Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ “, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ

Mε αφορμή το περιστατικό τραυματισμού δημότη σε επεισόδιο που προκλήθηκε από ηχορύπανση, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δηλώνει ότι ο Δήμος Φυλής:

1. Κατανοεί την οργή και την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το περιστατικό. Καταδικάζει τη χρήση βίας και απειλών. Είναι, κάθετα, αντίθετος στην πρόκληση ηχορύπανσης που ταλαιπωρεί, σε καθημερινή βάση τους δημότες Φυλής, εξ αιτίας της συμπεριφοράς ατόμων συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε, το Αύγουστο του 2022, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε τη λήψη σκληρών μέτρων σε βάρος των παραβατών και σε καθημερινή βάση, στέλνει στις αστυνομικές υπηρεσίες έγγραφα με τα οποία ζητά την επέμβασή τους.

2. Ζητά, διαχρονικά, από την Αστυνομία, να πράξει το χρέος της για συστηματική αστυνόμευση, ώστε να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπαίτιους αδικημάτων όπως η εμπορία και χρήση ναρκωτικών, οι ληστείες, η οπλοφορία, η οπλοκατοχή , η οπλοχρησία, το εμπόριο όπλων, οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι απάτες και η λεηλασία της δημόσιας, δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας και οι επικίνδυνες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

3. Απαιτεί την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με προσωπικό και μέσα, ώστε να επιτελέσουν καθήκον τους, όπως και την καθημερινή δραστηριοποίηση των επίλεκτων μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ κ.λπ.)

4. Υπενθυμίζει ότι η ευθύνες για την καταπολέμηση της παραβατικότητας ανήκουν, διαχρονικά, στην Αστυνομία , την οποία ο Δήμος έχει συνδράμει, με ίδια έσοδα, κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί στα χρονικά του Ελληνικού Κράτους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η δωρεάν διάθεση δύο δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση του ΑΤ Ζεφυρίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτ. Αττικής και οκτώ περιπολικών 4Χ4 για την κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης της περιοχής.

Ανακατασκεύασε τους πρώτους εννέα δρόμους με μεγάλη κλίση στη Ζωφριά ο Δήμος Φυλής

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στην επισκευή και ανακατασκευή εννέα δρόμων που παρουσιάζουν μεγάλη κλίση, στη συνοικία της Ζωφριάς, προχώρησε ο Δήμος Φυλής, εξασφαλίζοντας καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση πεζών και οχημάτων, βελτιώνοντας τη συνολική εικόνα του οδικού δικτύου της συνοικίας και αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή.


Πρόκειται για τους πρώτους εννέα δρόμους μεγάλης κλίσης, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής και σε άλλους αντίστοιχους δρόμους της συνοικίας.

Ειδικότερα, ανακατασκευάστηκαν δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια με μεγάλη κατά μήκος κλίση, όπου το οδόστρωμα είτε είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές, είτε λόγω παλαιότητας, είχε χάσει μεγάλο μέρος των αντιολισθηρών ιδιοτήτων του.

Τη μελέτη με τίτλο “Εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής οδοστρωμάτων μεγάλων κλίσεων στο Δήμο Φυλής”, εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία και το έργο υλοποιήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου.

“Η ανακατασκευή έγινε με αντιολισθηρό “κτενιστό” οδόστρωμα από σκυρόδεμα, το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων, και χρησιμοποιήθηκαν υλικά που πληρούν πλήρως τις απαραίτητες προδιαγραφές για το απαιτητικό αυτό έργο” επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας.

“Η διαρκής συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου Φυλής είναι έργο συνεχές και αδιάλειπτο για τη Διοίκησή μας με σκοπό άρτιες οδικές υποδομές και εξασφάλιση οδικής ασφάλειας για τους δημότες μας, πεζούς και οδηγούς”, τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. “Έχουμε καταφέρει όχι μόνο να αναβαθμίσουμε τεχνικά το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του Δήμου, αλλά και να το επεκτείνουμε, με χάραξη νέων οδών και ασφαλτόστρωση χωματόδρομων, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας”, καταλήγει ο Χρήστος Παππούς.

Εγκαινίασε νέα Στέγη ο Σύλλογος Τσουκλιδίου – Την ανέγερση Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη πλατεία εξήγγειλε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Η νέα Στέγη που διέθεσε ο Δήμος Φυλής προς το Σύλλογο Τσουκλιδίου δεν είναι η μόνη προσφορά που επεφύλαξε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στους κατοίκους της περιοχής, στα Τσουκλίδεια 2022, καθώς εξήγγειλε επίσης την ανέγερση και Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη πλατεία της συνοικίας, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού.


«Εδώ σε αυτό τον χώρο, συν τω χρόνω, και πιστεύω αρκετά γρήγορα, θα γίνει ο Ναός της Αγίας Σοφίας, για να έχει το Τσουκλίδι το δικό του ναό, και μάλιστα το Ναό της Αγίας Σοφίας, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας», εξήγγειλε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Εξαγγελία, που σημειολογικά πρόσφερε ακόμη μεγαλύτερη χαρά στους δημότες της περιοχής, καθώς έγινε ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ο Χρήστος Παππούς πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα που έχουν τεθεί από το Σύλλογο και από τους δημότες της περιοχής, βρίσκονται σε εξέλιξη και τα προχωράμε». Ο Δήμαρχος δήλωσε διπλά χαρούμενος για την παρουσία του στα φετινά Τσουκλίδεια, καθώς αφ’ ενός είχε την ευκαιρία να δει πολλούς φίλους μετά από δύο χρόνια περιορισμού λόγω πανδημίας, και αφ’ ετέρου γιατί βρέθηκε και πάλι στην Πλατεία Αγίας Σοφίας η οποία κατασκευάστηκε και με τη δική του συμβολή.

Στην περιορισμένη μεν αλλά συνέχιση δε της δραστηριότητας του Συλλόγου, κατά την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νικολόπουλος, ενώ προανήγγειλε τις δράσεις των προσεχών μηνών. Ο Νίκος Νικολόπουλος ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, για τη δημιουργία της νέας Στέγης για το Σύλλογο, που στεγάζει την αίθουσα εκδηλώσεων, παρ΄ ότι έχουν παραχωρηθεί και γραφεία, και καταλήγοντας τόνισε ότι «ο Σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις του».

«Οι όμορφες στιγμές της εκδήλωσης να μείνουν στην καρδιά μας ως μια όμορφη ανάμνηση για τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται», ευχήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά και εξέφρασε την ελπίδα «να μην ζήσουμε εμείς δυσκολότερα απ΄ ότι έζησαν οι γονείς μας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό της νέας Αίθουσας Εκδηλώσεων του Συλλόγου που εδρεύει στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και προσφέρθηκε προς το Σύλλογο από το Δήμο Φυλής. Ο Σύλλογος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την κατασκευή της νέας Στέγης και για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Τον αγιασμό της νέας Στέγης τέλεσε ο πάτερ Νικόλαος Κοτίνης, ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ο οποίος ευχήθηκε τη συνέχιση της καλής επικοινωνίας με το Σύλλογο και ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την προσφορά του προς την τοπική κοινωνία και την ποικιλοτρόπως συνδρομή του προς την εκκλησία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την άψογη παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου και ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι.

Νέα σημαντικά έργα για Ζεφύρι και Δήμο Φυλής ανακοίνωσε ο Χρήστος Παππούς στα “Ζεφύρεια 2022”

Αναρτήθηκε στις 9/09/2022, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Ζεφύρι αλλά και όλο το Δήμο καθώς και στον προγραμματισμό νέων έργων αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στα ¨Ζεφύρεια 2022″ ο Δήμαρχος Φυλής.


Ο Χρήστος Παππούς ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στο οραματικό έργο της κατασκευής του φωτοβολταϊκού Πάρκου που είναι σε εξέλιξη στα Άνω Λιόσια υπογραμμίζοντας “είμαστε ο πρώτος Δήμος  που προβλέψαμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι για την ενέργεια” και εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση του έργου “η ενεργειακή κρίση για το Δήμο Φυλής θα είναι κάτι παροδικό”.

Ο Δήμαρχος Φυλής ανακοίνωσε πως “όλοι οι δρόμοι γύρω από το Πάρκο Κώστας Λιάρος θα πεζοδρομηθούν και εδώ θα χτυπά η καρδιά του Ζεφυρίου”  όπως είπε  ενώ κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό ανέφερε πως μέσα στο καλοκαίρι “ασφαλτοστρώθηκαν στο Ζεφύρι 58 δρόμοι, επισκευάστηκαν τα πεζοδρόμια και δημιουργήθηκαν νέα και συνεχίζεται σε όλο το Δήμο Φυλής” η αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

“Πέρα από τις 7 πλατείες που είχαμε φτιάξει ξεκινάμε την κατασκευή ακόμα 12,  προχωράμε στην ανακατασκευή των παλιών και δημιουργούμε άλλες τέσσερις παιδικές χαρές ” προανήγγειλε ο Χρήστος Παππούς και υπογράμμισε “ρωτώ όλον τον κόσμο ποια πόλη έχει καλύψει το 60% της επιφάνειάς της με υπόγειους κάδους διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων για να δώσει την απάντηση  πως αυτή η πόλη είναι το Ζεφύρι και αυτό αποτελεί πρωτοπορία σε ολόκληρη την Ελλάδα” .

Ο Δήμαρχος Φυλής έκανε αναφορά στην δημιουργία και κατασκευή της Θεατρικής σκηνής  Ζεφυρίου, τα έργα στον Σπάρτακο, το νέο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό, την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στα σχολεία κ.α. και κατέληξε “Πάμε το Δήμο μπροστά με αγάπη και συναίνεση. Σας  ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και για όσα χρόνια εσείς επιθυμείτε εμείς θα δουλεύουμε για τον τόπο” είπε και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση.

Ανήμερα της γιορτής της Πολιούχου Παναγίας Γρηγορούσας το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, από το βήμα των εκδηλώσεων “ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2022” ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, καλωσόρισε τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους, κάνοντας αναφορά στον καθένα ξεχωριστά για την σημαντική προσφορά τους στον τόπο.

Θερμές ευχαριστίες για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις τους δέχθηκαν, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, οι Βουλευτές Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Τσίπρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Ν.Δ Σταμάτης Πουλής, ο τέως Πρόεδρος ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος και η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου.

Πρόσκληση 9ης/2022 Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Φυλής

Αναρτήθηκε στις 28/09/2022, στην κατηγορία Προσκλήσεις Τοπικών Συμβουλίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ KOIΝΟΤΗΤΑ ΦΥΛΗΣ                                                                                       
ΤΗΛ.: 210-2411444                                                                                                                     
FAX.: 210-2411011
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΛΙΑΚΟΥ
email: [email protected]

Φυλή, 26-09-2022
Αριθμ.Πρωτ.: 32754

 

ΠΡΟΣ                                
 Μέλη Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φυλής

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

9ης /2022 Συνεδρίασης Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φυλής

 

Σας προσκαλούμε για συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν.4555/2018, την  Παρασκευή  30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στο κτίριο του Δημαρχείου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ» της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής για τη συζήτηση του παρακάτω θέματος:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για “Μεταφορά περιπτέρου”.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής

Διακοπή νερού σε Άγιο Ιωάννη και Άγιο Δημήτριο Άνω Λιοσίων λόγω βλάβης, σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε στις 28/09/2022, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου Φυλής ενημερώνει ότι, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον αγωγό ύδρευσης στην οδό Μπουμπουλίνας, έχει διακοπεί η υδροδότηση της περιοχής, σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να γίνει η επισκευή της βλάβης.


Χωρίς νερό θα μείνουν οι συνοικίες Αγίου Ιωάννη και Αγίου Δημητρίου των Άνω Λιοσίων μέχρι τις 13:30 μετά το μεσημέρι.

49ος Πίνακας Ανάρτησης O.Ε. Δήμου Φυλής Έτους 2022

Αναρτήθηκε στις 27/09/2022, στην κατηγορία Πίνακες Ανάρτησης Ο.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 49ο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ο.Ε. 26-09-2022

Στα Άνω Λιόσια σήμερα την 26η του μήνα Σεπτεμβρίου  του έτους 2022, ημέρα  Δευτέρα  ο κάτωθι υπογράφων Καματερός Δημήτριος,  υπάλληλος του Δήμου Φυλής, δημοσίευσα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 113 και 284 του Ν. 3463/06, στο προορισμένο μέρος του Δημοτικού Καταστήματος, ενώπιον δύο μαρτύρων, πίνακα με περίληψη των αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής, που ελήφθησαν κατά την από 26-9-2022  (ΕΚΤΑΚΤΗ) συνεδρίασή της.

ΑΡ.

ΑΠ.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
450

Έγκριση τροποποιημένου Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Δήμου Φυλής και της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Φυλής Μ.Α.Ε. για την ωρίμανση και τη διενέργεια της διαδικασίας υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου 3389/2005 του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ».

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

32814/26-9-2022 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αφού έγινε η ανάρτηση, το παρόν αποδεικτικό υπογράφεται
Ο ενεργήσας τη δημοσίευση

Οι μάρτυρες
1. Βασιλοπούλου Αικατερίνη………………
2. Λιόση Μαρία ………………