CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Διακοπή νερού στη Λ. Φυλής στο ύψος του Γαβαλά και σε τμήμα της Ζωφριάς

Αναρτήθηκε στις 21/02/2024, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου Φυλής ενημερώνει ότι, λόγω σοβαρής βλάβης που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό στη Λεωφόρο Φυλής , στο ύψος των φαναριών του Γαβαλά διακόπηκε η υδροδότηση σε οικείες, καταστήματα και επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και σε τμήμα της Ζωφριάς.

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Δύο βραβεία απέσπασε η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Φυλής στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “Μώμος ο Πατρεύς”

Αναρτήθηκε στις 21/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Σε μια υπέροχη θεατρική συνάντηση, μια θεατρική γιορτή , αυτή του 16ου πανελλήνιου φεστιβάλ σάτιρας ερασιτεχνικών θιάσων ” Μώμος ο Πατρεύς” συμμετείχε και διακρίθηκε με δύο βραβεία η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Φυλής.


Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιούν κάθε χρόνο ο #ΔημοςΠατρεων η #Περιφέρεια ΔυτικηςΕλλαδας η #ΚεδηπΚαρναβαλιΠατρας και το #ΕρασιτεχνικοΣχημαΡεφενεΠατρας.

Η Ομάδα του Δήμου Φυλής απόλαυσε το διήμερο στο κατάμεστο #Πάνθεον, όπου στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα!

Οι θεατές γέλασαν με την καρδιά τους και καταχειροκρότησαν τις κατά γενική ομολογία πολύ αξιόλογες συμμετοχές!

Η ερασιτεχνική ομάδα Ρεφενέ Ε.Σ.Πάτρας βράβευσε την Ομάδα του Δήμου Φυλής με το “Βραβείον Λοξης Φαιδρον εκ του κώλου Ιλαρόν” …ναι , μην σας παραξενεύει ο τίτλος καθώς για… σάτυρα πρόκειται!

Η Κριτική Επιτροπή βράβευσε επίσης την Ομάδα του Δήμου Φυλής, για τα “κοστούμια της Φαύστας “, γεγονός που δικαίως κάνει πολύ περήφανη τη σκηνοθέτιδα Στέλλα Νικολοθανάση , αφού εκτός όλων των άλλων επιμελείται και τα κοστούμια .

Έτσι συνολικά από το συγκεκριμένο Φεστιβάλ η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Φυλής κατάφερε να αποσπάσει τα τελευταία τρία χρόνια 5 βραβεία, μεταξύ αυτών: Β ανδρικού και Β γυναικείου ρόλου αλλά και σκηνικής παρουσίας.

“Φύγαμε γεμάτοι υπέροχα αναμνηστικά αλλά κυρίως γεμάτοι όμορφες θεατρικές εικόνες και την αγάπη και το θαυμασμό των συναδέλφων μας.

Η Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ευχαριστεί μέσα απ’ την καρδιά της τον αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Μαυροειδή (George Mavroides) για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη του!Το ταξίδι στις θάλασσες του ονείρου

Συνάντηση Δημάρχου Χρήστου Παππού με τον πρώην Υφυπουργό και Δήμαρχο Πειραιώς Βασίλειο Μιχαλολιάκο

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Τον τέως Υφυπουργό και Δήμαρχο Πειραιώς Βασίλειο Μιχαλολιάκο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, το πρωί της Δευτέρας 19-02-2024, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Οι δύο άνδρες είχαν συζήτηση για τις προτεραιότητες του Δήμου Φυλής και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για την υποστήριξή τους.
«Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι φίλος μου και οι απόψεις του είναι πάντα πολύτιμες λόγω της πολύχρονης πολιτικής και αυτοδιοικητικής του εμπειρίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής.

Με τεκμηριωμένο υπόμνημα στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Έρρικα Πρεζεράκου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Χατζητρακόσιας

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας εκπροσώπησε το Δήμο Φυλής στη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχου Παιδείας Ευριδίκης (Έρρικας) Πρεζεράκου, με τους εκπροσώπους των Δήμων της Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.


Ο Νίκος Χατζητρακόσιας ανέλυσε τη στρατηγική του Δήμου Φυλής στον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της Παιδείας, επισημαίνοντας ότι βασική κατευθυντήρια γραμμή του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Δήμου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι πάγια πολιτική του Δήμου αποτελεί η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου βασίστηκε σε τεκμηριωμένο και λεπτομερές υπόμνημα, το οποίο παρέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη, ώστε να καταγραφούν, ενδελεχώς, οι δυνατότητες, οι προοπτικές αλλά και τα μειονεκτήματα στο χώρο της Παιδείας.
Επισυνάπτεται το υπόμνημα του Νίκου Χατζητρακόσια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άνω Λιόσια,16/02/2024
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ. :211
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ.: 213 1603420 – 21
Προς: Γραφείο Αντιπεριφεριάρχη Παιδείας
κας. Πρεζαράκου Έρρικας


Θέμα : «Ενημέρωση για θέματα λειτουργικής υποστήριξης σχολικών μονάδων
Δήμου Φυλής »

Αξιότιμη κα. Αντιπεριφεριάρχη,

1. Σε συνέχεια της σχετικής σας πρόσκληση που αφορά την συνεργασία για
θέματα παιδείας σας υποβάλλουμε προς ενημέρωση τα παρακάτω θέματα.

α. Σχολική διαρροή μαθητών.
Με βάση τα στοιχεία του συνημμένου πίνακα τίθεται υπόψη το μεγάλο πρόβλημα διαρροής μαθητών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθόσον από τους 1612 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο Δήμο μας οι 1268 φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο, μόλις 333στο Γυμνάσιο και μόλις 11 στο Λύκειο.

β. Σχολικές καθαρίστριες.
Για τα συνολικά 49 σχολικά κτίρια του Δήμου Φυλής (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) το ΥΠ.ΕΣ. εγκρίνει μόλις 90 σχολικές καθαρίστριες με εργασιακή απασχόληση τριών (3) ωρών ημερησίως. Ο Δήμος Φυλής εξαναγκάζεται να καταβάλει μεγάλο κόστος για την πλήρη απασχόληση τους ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

γ. Δολιοφθορές και κλοπές των σχολικών κτιρίων.
Καθημερινά αναφέρονται συμβάντα δολιοφθορών και κλοπών σε σχολικά κτίρια με αποτέλεσμα τη δυσμενή επίδραση της σχολικής λειτουργίας των σχολείων και την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων. Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη σχολικών φυλάκων για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών.

δ. Εξοπλισμός σχολείων από την ΚΤΥΠ Α.Ε.
Υποβάλλονται αιτήματα από τους Διευθυντές των σχολείων για την παροχή εξοπλισμού των σχολείων τους κυρίως για θρανία και καρέκλες αλλά η ΚΤΥΠ Α.Ε δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα τους.

ε. Χρηματοδότηση λειτουργικών δαπανών και συντηρήσεων σχολικών
μονάδων από το ΥΠ.ΕΣ.
Διαπιστώνεται ότι από το σχολικό έτος 2018 η χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την συντήρησή τους κατά τους θερινούς μήνες παραμένει σταθερά η ίδια. Τίθεται υπόψη ότι με τα ίδια χρήματα ζητείται η αντιμετώπιση αναγκών σε υλικά μέσα και εργασίες των οποίων οι τιμές για το 2024 έχουν μεταβληθεί πάρα πολύ (υποβάλλεται συνημμένος πίνακας κατανομών).

στ. Κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών.
Θεωρούμε ότι η απόφαση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των Σχολικών Επιτροπών στην κεντρική διαχείριση των Δήμων δεν θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών που έχουν τα σχολεία και εκτιμούμαι ότι το ζήτημα αυτό θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

ζ. Σχολική στέγη
Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του νέου 5ου Γυμνασίου, κρίνεται απολύτως αναγκαία η ολοκλήρωση κατασκευής του νέου 8ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και η κατασκευή ενός νηπιαγωγείου, και του νέου σχολικού κτιρίου του 3ου ΓΕΛ. Επιπλέον τίθεται υπόψη η αναγκαιότητα ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και η βελτίωση των προαύλιων χώρων τους.

2. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία κι ευελπιστούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειές σας που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων.

Νίκος Χατζητρακόσιας

Αντιδήμαρχος Παιδείας
Πρόεδρος ΔΕΠ και Β΄ΕΣΕ
Δήμου Φυλής

Κοιμητήρια Δήμου Φυλής: Ενημέρωση των συγγενών για την ανακομιδή των οστών

Αναρτήθηκε στις 20/02/2024, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Ενημερώνουμε τους συγγενείς και επισκέπτες των Κοιμητηρίων του Δήμου Φυλής ότι η Υπηρεσία Κοιμητηρίων οφείλει να προβεί σε ανακομιδή των οστών για τους ενταφιασμένους προ της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και εναπόθεσή τους στο χωνευτήρι.

Όσοι συγγενείς επιθυμούν να αιτηθούν παράταση της ταφής (εφόσον αυτό είναι δυνατό) ή την άμεση εκταφή παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν εντός τριάντα (30) ημερών, ήτοι μέχρι την 20η-3-2024, με την Υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΦΕΣ

Συνάντηση εργασίας για το νέο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Φυλής

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Εναρκτήρια Συνάντηση εργασίας – Παρουσίαση στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ (Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, Δ.Ε. ΖΕΦΥΡΙΟΥ, Δ.Ε. ΦΥΛΗΣ)

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυλής «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ» θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγική ενημερωτική παρουσίαση – συνάντηση του Δήμου Φυλής και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών με την συμμετοχή στελεχών της ομάδας μελέτης της ένωσης των οικονομικών φορέων με την επωνυμία «ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΤΡΕΙΑ – ΣΤΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» που έχει αναλάβει κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού, για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΤΠΣ) του ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ (Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, Δ.Ε. ΖΕΦΥΡΙΟΥ, Δ.Ε. ΦΥΛΗΣ)».

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) διέπονται από τις αρχές της βιώσιμης χωρικής ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει τις χωρικές, εδαφικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και αυτές που σχετίζονται με την ορθολογική οργάνωση του χώρου, όπως ορίζονται στο αρθ. 1 του Ν. 4447/2016. Αντικείμενο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Φυλής είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου επιπέδου στην έκταση των Δ.Ε. Φυλής, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.

Με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση εκτάσεις του Δήμου, περιοχές προστασίας και σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.ά..

Στόχος είναι το υπό σύνταξη ΤΠΣ να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες, ανάγκες και αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου μας, με απώτερο σκοπό την θεσμοθέτηση της πλέον βιώσιμης πρότασης χωρικής οργάνωσης δίνοντας παράλληλα ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου Φυλής.

Σε πανηγυρικό κλίμα με πολλές ευχές η Βασιλόπιτα του ΔΑΣ Ζεφυρίου

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Σε πανηγυρικό κλίμα και με δεκάδες ευχές πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2024, η κοπή της Βασιλόπιτας του Αθλητικού Συλλόγου ΔΑΣ Ζεφυρίου.
Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα αποκαλώντας την “Γιορτή χαράς”, ο Πρόεδρος της μεγάλης οικογένειας του ΔΑΣ, Βασίλης Νικολαΐδης ο οποίος επεσήμανε πως η “φανέλα” του Αθλητικού Συλλόγου έχει μια βαριά ιστορία που μετρά 30 χρόνια.


Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ο Πρόεδρος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο ΔΑΣ απαριθμεί 240 αθλητές και αθλήτριες με 8 προπονητές, στα Τμήματα Ποδοσφαίρου, Χάντμπολ, Πάλης και Αεροβικής Γυμναστικής.

Μίλησε επίσης για τους σπουδαίους στόχους που επιτεύχθηκαν την χρονιά που πέρασε με νέες αθλητικές υποδομές αλλά και μεγάλες διακρίσεις, χάρη στην ολόπλευρη στήριξη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, των Αντιδημάρχων που Προέδρου Αθλητισμού – Πολιτισμού, Βουλευτών αλλά και ανθρώπων που στηρίζουν τον ΔΑΣ και το έργο του, ηθικά και υλικά.

Ο Πρόεδρος εξάλλου έκοψε την πίτα που ευλόγησε ο Πατέρας Άγγελος Κανέλλος, περιστοιχισμένος από όλα τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους υπεύθυνους των αθλητικών Τμημάτων.

Δείτε τις ακριβώς είπε, στο παρακάτω βίντεο

Από τους επίσημους, πρώτος ανέβηκε στο Βήμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχήθηκε σε αθλητές, προπονητές και Διοίκηση του ΔΑΣ να έχουν μια καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες και αφιέρωσε το κομμάτι του σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο αθλητικό κίνημα του Δήμου Φυλής, τον συνονόματο του Χρήστο Κ. Παππού.

Τις θερμές ευχές τους επίσης με την υπόσχεση να εξακολουθήσουν να βρίσκονται κοντά στον Σύλλογο και να συνδράμουν το έργο του, έδωσαν ο Βουλευτής Ν.Δ Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αθλητισμού – Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής, η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Κουράση, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου και Προπονητής πάλης του ΔΑΣ Διονύσης Κατηφόρης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι (Ζεφυρίου) Κώστας Ρίζος και (Άνω Λιοσίων) Δημήτρης Κοσιφόπουλος και ο διαχρονικός υποστηρικτής του αθλητισμού στον Δήμο Φυλής Χρήστος Κ. Παππούς.

Από κει και πέρα η βραδιά κύλησε υπέροχα με καλό φαγητό, ζωντανή μουσική και γλέντι στο οποίο πρωταγωνιστές υπήρξαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΔΑΣ.

Πολύτιμη Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές!

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Πολύτιμη Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα του Δημαρχείου “Νικόλαος Λιάκος” της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.


Με διοργανωτές: Την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, τον Σύλλογο Τριτέκνων Φυλής, τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης “Επίκουρος” και οικοδεσπότη τον Δήμο Φυλής, το κοινό παρακολούθησε μια υψηλού επιπέδου ενημέρωση, σε ότι αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Με εισηγητές τους:
• Καθηγήτρια χειρουργό Γυναικολόγο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα,
• Πλαστικό Χειρουργό , τ. Διευθυντή Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “ο Άγιος Σάββας και μέλος της Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, Γεώργιο Κόκκαλη
• Καθηγητή Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Γυναικολόγο – Σεξολόγο Διευθυντή του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, Ζήση Παπαθανασίου
και συντονίστρια της Ημερίδας, την Προϊστάμενη Διοικητικής Υποστήριξης και Μέριμνας του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου, και Πρόεδρο του “Επίκουρου”, Μαίρη Μπλάνη, το κοινό ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα για την:
• Πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού
• Όλους τους τρόπους διάγνωσης,
• Τη χειρουργική αντιμετώπιση
• Την πλαστική αποκατάσταση
• και τη σχέση της σεξουαλικότητας με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού.

Στην ημερίδα συμμετείχε και η δημοσιογράφος Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου η οποία μετέφερε στο κοινό την αισιόδοξη νότα από συνέντευξη γυναίκας που νίκησε τον καρκίνο του μαστού και σήμερα απολαμβάνει τη ζωή με την οικογένεια και τα τρία παιδιά της.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας μοιράστηκε επίσης έντυπο υλικό με αναλυτική κι έγκυρη ενημέρωση.
Μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές όπως επιγραμματικά αλλά ουσιαστικά ειπώθηκαν από την Δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, είναι οι παρακάτω:
• Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός της γυναίκας
• Ακολουθούν η άγνοια και η αμέλεια
• Νοιάσου για τους μαστούς σου
• Οποιαδήποτε ανωμαλία στον μαστό, στο δέρμα, στο σχήμα, στη θηλή, στο μέγεθος, χρειάζεται άμεσο έλεγχο από τον μαστολόγο.
• Δεν έπεται όμως πως, ότι βρούμε είναι καρκίνος
• Αν είσαι 40-55 χρειάζεσαι κάθε χρόνο μια μαστογραφία
• Η μαστογραφία για να είναι αξιόπιστη πρέπει να είναι καλής ποιότητας
• Η μαστογραφία πρέπει να συμπληρώνεται με εξέταση από τον /την μαστολόγο
• Καμιά εξέταση μόνη της δεν αρκεί για σωστή διάγνωση
• Με την έγκαιρη διάγνωση τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται μαστεκτομή
• Αν πρέπει να γίνει αφαίρεση του μαστού, σήμερα, μπορεί να γίνει άμεση αποκατάσταση του μαστού
• θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η επιλογή της εξατομικευμένης χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η καταλληλότερη αντιμετώπιση της κάθε γυναίκας με καρκίνο του μαστού
• Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές
• Αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τους μαστούς σου

Φιλόξενη οικοδέσποινα της εκδήλωσης υπήρξε η Πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου Τριτέκνων του Δήμου Φυλής και Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Κλέλια Βαρβαρίγου.

Την άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν με προσήλωση, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Χρυσούλα Κουράση και Σταύρος Κατσίλας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του τόπου.

Για περισσότερη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού αλλά και το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.mastologia.gr

Εγκάρδιες ευχές με τους εργαζόμενους αντάλλαξε ο Δήμαρχος Φυλής στην Βασιλόπιτα του Σωματείου

Αναρτήθηκε στις 16/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Εγκάρδιες ευχές με τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής αντάλλαξε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στην εκδήλωση του Σωματείου για την κοπή της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2024 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Νικολάου.


Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους επεσήμανε πως η συνεργασία του μαζί τους μετρά πλέον πολλά χρόνια, αρχής γενομένης από το 2007, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “Μαζί θα περπατήσουμε μαζί θα συνεχίσουμε. Εύχομαι ότι καλύτερο σε σας και στις οικογένειες σας” και αφιέρωσε το κομμάτι του με αγάπη σε όλους τους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Σταυράκης από την πλευρά του, ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους να είναι καλά και να γιορτάσουν και του χρόνου όλοι μαζί κι ακόμη περισσότεροι.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης στους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Γιάννης Μαυροειδάκος, Σταμάτης Αβράμης και Σταύρος Κατσίλας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Παρατάξεων του Σωματείου Ντίνα Νικολοθανάση (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) και Κατερίνα Περισοράτη (Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων).

Ακολούθησε κλήρωση με πλούσια δώρα για τους εργαζόμενους.

Βίντεο με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου των Εργαζομένων Νίκου Σταυράκη

Χαιρετίζει τη στερέωση και αποκατάσταση του Φρουρίου Φυλής από το Υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Αναρτήθηκε στις 16/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Την ανακοίνωση της Πέμπτης 15-02-2024, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ) θα προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης κρίσιμων δομικών τμημάτων του αρχαίου Φρουρίου Φυλής, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


«Η ανακοίνωση προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στους συνδημότες μας και σε όλους τους ‘Ελληνες, καθώς το αρχαίο Φρούριο Φυλής είναι ένα πολύ σημαντικό τοπόσημο της Αττικής που συνδέθηκε με την κατάλυση του καθεστώτος των «Τριάκοντα Τυράννων» και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Αρχαία Αθήνα, από το Στρατηγό Θρασύβουλο.

Από την πλευρά του ο Δήμος Φυλής έχει, από καιρό, επισημάνει την ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου, αλλά και έχει οργανώσει εκδηλώσεις για την ανάδειξή του, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Διεθνές Συνέδριο για τη Δημοκρατία https://youtu.be/LkUowIY-sy4?si=41Og0gpNiXmAwsXU και παιδαγωγικά προγράμματα.

Θα παρακολουθούμε από κοντά το μεγάλο αυτό έργο, έτοιμοι, όπως πάντα, να συνδράμουμε το ΥΠ.ΠΟ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά», δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής.
Παρατίθεται η ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ
https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4873:

Κεντρική Ανατολική Πύλη

Μέτρα στερέωσης και αποκατάστασης του Φρουρίου της Φυλής

Στη λήψη άμεσων μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης κρίσιμων δομικών τμημάτων του αρχαίου Φρουρίου της Φυλής προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου επί της αρχιτεκτονικής μελέτης για την αποκατάσταση της Νότιας Πύλης, της Ανατολικής Κεντρικής Πύλης και των δύο Πύργων εκατέρωθεν αυτής, επί της στατικής μελέτης δομικής αποκατάστασης τεσσάρων κρίσιμων σημείων αλλά και της πρότασης συντήρησης, αποκατάστασης και διατήρησης του δομικού υλικού του Αρχαίου Φρουρίου Φυλής.

Πύργος ΙΙ

Το Φρούριο Φυλής, μέρος του αμυντικού συστήματος της Αθήνας τον 4ο αι. π.Χ., είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα οχυρά της Πάρνηθας. Εκτός από τις δομικές βλάβες, εντοπίζονται προβλήματα μορφολογικά, λειτουργικά και αισθητικά. Προβλήματα που επιδεινώθηκαν με τους σεισμούς του 1999 και του 2019, αλλά και μετά τη φωτιά του 2023. Οι εργασίες στερέωσης στα στατικά κρίσιμα σημεία, που πραγματεύεται η μελέτη, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Φρούριο Φυλής

Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει ως αντικείμενο τη δομική αποκατάσταση της Νότιας Πύλης, της Ανατολικής κεντρικής Πύλης και των δύο Πύργων εκατέρωθεν αυτής, του ανατολικού ορθογώνιου Πύργου ΙΙ και του βόρειου κυλινδρικού Πύργου ΙΙΙ.

Οι αναγκαίες εργασίες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: α) γενικές, προκαταρκτικές και ερευνητικές, β) δομικής αποκατάστασης, άμεσες σωστικές και με μακροπρόθεσμη ισχύ, γ) ειδικές αρχιτεκτονικές. Κύριοι στόχοι της μελέτης είναι α) να μην αλλοιωθεί ο γενικός χαρακτήρας του Φρουρίου, ως αρχαίου μνημείου, το οποίο βρίσκεται υπό τη φθορά του χρόνου και των ιστορικών συμβάντων και ως ιστορικού συνόλου, εναρμονισμένου στο φυσικό περιβάλλον β) να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια των προσώπων, καθώς και για το ίδιο το μνημείο γ) να υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του Φρουρίου δ) να πραγματοποιηθεί η αναστήλωση των δομικών τμημάτων του Φρουρίου με τρόπο που να εξυπηρετεί τη σωστή ανάγνωση του συνόλου του μνημείου.

Πύργος-ΙΙ

Ως κύριες δομικές βλάβες, όπως περιγράφονται και στην εγκεκριμένη μελέτη άμεσων μέτρων αποκατάστασης, αναφέρονται η ολική ή τοπική κατάρρευση, η απώλεια δομικής μάζας, η ανάπτυξη βλάστησης. Το εμφανέστερο πρόβλημα είναι η κατάρρευση τμημάτων του τείχους και των πύργων προκαλώντας αστάθεια ή ετοιμορροπία.

Προτείνεται η άμεση προσωρινή υποστύλωση και αντιστήριξη ετοιμόρροπων τμημάτων του Φρουρίου με μικρής κλίμακας, τοπικές επεμβάσεις προσωρινής στερέωσης στα κρίσιμα σημεία του Φρουρίου μετά την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης και ιδίως των μεγάλων δένδρων. Ανάμεσα στις εργασίες προτείνονται η άμεση στερέωση κρίσιμων τμημάτων του βράχου θεμελίωσης, άμεση αποκατάσταση απωλειών υπάρχουσας διάταξης στερέωσης του Πύργου ΙΙ που τοποθετήθηκε μετά τον σεισμό του 1999, εργασίες αποκατάστασης μακροπρόθεσμης ισχύος του Πύργου ΙΙ, αποκατάσταση της παραμορφωμένης πυλίδας εισόδου και της λιθόβαθμης κλίμακας στη δυτική πλευρά του.

Μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης, προτείνεται η πλήρης απομάκρυνση της υπάρχουσας προσωρινής διάταξης στερέωσης. Προτείνονται αναστηλωτικού χαρακτήρα εργασίες στην Κύρια Ανατολική Πύλη ΕΑ και στη Νότια Πύλη ΕΝ και επαναφορά κατακείμενων λίθων στις αρχικές θέσεις.

Όσον αφορά στη Νότια Πύλη ΕΝ, προβλέπεται, επίσης, δομική ενίσχυση του βράχου θεμελίωσης. Στα μακροπρόθεσμα μέτρα εξετάζεται η δυνατότητα επαναφοράς κατακείμενων λίθων. Όσον αφορά στον Πύργο ΙΙΙ, προτείνεται η οριστική άρση των παραμορφώσεων, η αναστήλωσή του και η επαναφορά κατακείμενων λίθων στις αρχικές θέσεις, με στερέωση και ευρεία αναστήλωση των σχετικών αρχιτεκτονικών μελών.

Πύργος-ΙΙΙ

Το μικρού μεγέθους Αρχαίο Φρούριο Φυλής βρίσκεται στις νοτιοδυτικές απολήξεις της Πάρνηθας, περίπου 10 χλμ. βορειοδυτικά του σύγχρονου οικισμού της Φυλής.

Χτίσθηκε τον 4ο αι. π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Μακεδόνων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 675 μ., έχει έκταση 3,5 στρέματα και περίβολο 300 μ. Περιελάμβανε τείχος, πύλες και τέσσερις πύργους, εκ των οποίων ένας ήταν κυκλικός, ενώ οι υπόλοιποι ορθογωνικοί. Σήμερα σώζονται κατάλοιπα ενός τμήματος της οχύρωσης, μήκους περίπου 300 μέτρων. Το μνημείο έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από σεισμούς, ιδιαίτερα του 1999 που προκάλεσε κατάρρευση της κεντρικής πύλης, του κυκλικού πύργου, τη ρηγμάτωση του ανατολικού Πύργου, ενώ η κατάστασή του επιδεινώθηκε στο σεισμό του 2019. Το Αρχαίο Φρούριο της Φυλής στέφει την ανατολική πλευρά του λόφου, ενώ η δυτική είναι απότομη, φυσικώς οχυρωμένη, και ατείχιστη.

Θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χορέψετε – Χορέψετε”

Αναρτήθηκε στις 15/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, το Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου “Χορέψετε – Χορέψετε” που το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 γέμισαν απ’ άκρη σ’ άκρη την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου.


Την χοροεσπερίδα άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωή Αρβανιτογιάννη, έχοντας στο πλευρό της, όλα τα φιλόξενα μέλη του Δ.Σ. Η Πρόεδρος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο για την ολόπλευρη στήριξη τους αλλά και τον Τοπικό Σύμβουλο Κώστα Ρίζο που βρίσκεται πάντα κοντά τους.

Ο Δήμαρχος Φυλής στον επιγραμματικό χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους και όλες να έχουν μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και χαρές τονίζοντας χαρακτηριστικά “Εδώ είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας”

Αυτό διαβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος ο οποίος επεσήμανε ότι γίνεται καθημερινός αγώνας στο Ζεφύρι ενώ αναφορικά με τον Σύλλογο τόνισε ότι ο Δήμαρχος ικανοποίησε με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη το αίτημα για την παραχώρηση Στέγης που από τούδε και στο εξής στην καρδιά της πόλης του Ζεφυρίου, στην “Ηρώων Πολυτεχνείου, θα φιλοξενεί την πλούσια δράση του “Χορέψετε – Χορέψετε”.

Στη συνέχεια, το μικρό χορευτικό του παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, αναδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο.
Ακολούθησε γνήσιο γλέντι με καλό φαγητό και πολύ χορό.
Βίντεο:

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής με Δήμαρχο Αχαρνών

Αναρτήθηκε στις 14/02/2024, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024, είχε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Ο Χρήστος Παππούς συνεχάρη τον Σπύρο Βρεττό για την εκλογή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και του ευχήθηκε καλό έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους δυο Δημάρχους, εκτός από την επιστήμη τους καθώς είναι και οι δύο καθηγητές Φυσικής, τους συνδέσουν επίσης τα κοινά προβλήματα και οράματα για τους δύο γειτονικούς Δήμους.

Ως εκ τούτου μετά την ανανέωση της θητείας τους για τη νέα πενταετία, συμφώνησαν τη συνέχιση και την εντατικοποίηση της συνεργασίας τους με στόχο την πρόοδο των δύο ιστορικών

Αποδοχή και έγκριση της επικαιροποίησης του Γενικού Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών λόγω Σεισμών

Αναρτήθηκε στις 20/02/2024, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                         
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                               
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Άνω Λιόσια 15-02-2024
Αριθ. Πρωτ.: 5303

 ΑΠΟΦΑΣΗ
Αρ. Απόφασης 334

Θέμα: «Αποδοχή και έγκριση της επικαιροποίησης του Γενικού Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Συνεπειών λόγω Σεισμών με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ σύμφωνα με τη 2η έκδοσή του».

 

 

Ο Δήμαρχος Φυλής έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 58, παρ. 1 (δ) του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης
  2. Το υπ’ αρ. πρωτ: Α2445/18-11-2022 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «2η έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ‘Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2 στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη Ξενοκράτης»
  3. Το υπ’ αρ. πρωτ: 4793/12-2-2024 έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Φυλής με θέμα «Έγκριση ή μη, περί αποδοχής της επικαιροποίησης του Γενικού Σχεδίου εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών λόγω σεισμών με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ σύμφωνα με τη 2η έκδοσή του».
  4. Το γεγονός ότι με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση Σεισμών του Δήμου Φυλής με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Αποφασίζουμε

 

Την αποδοχή και έγκριση της επικαιροποίησης του Γενικού Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Συνεπειών λόγω Σεισμών με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ σύμφωνα με τη 2η έκδοσή του.

Η ισχύς του παρόντος επικαιροποιημένου Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από την εκδήλωση Σεισμών του Δήμου Φυλής  (σύμφωνα με την Α2445/18-11-2022 έκδοσή του), αρχίζει από την ημερομηνία έγκρισής του από τον Δήμαρχο Φυλής. Η αποδοχή και έγκριση του αρχικού Σχεδίου, εγκρίθηκε με την 212/2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών του Δήμου Φυλής,  σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας απόφασης.

Με την έγκριση του παρόντος Σχεδίου προγενέστερα σχέδια παύουν να ισχύουν.

Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠ. ΠΑΠΠΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση 2ης συνεδρίασης 2024 τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Ζεφυρίου την Πέμπτη 22/2/2024

Αναρτήθηκε στις 20/02/2024, στην κατηγορία Προσκλήσεις Τοπικών Συμβουλίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Τηλ. 213 2038801 
Fax. 213 2038841
EMAIL : [email protected]
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  ΚΩΣΤΕΑ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Ζεφύρι   19-02-2024
Αριθ. Πρωτ.   5540

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 2η

 

 

 

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη του Συμβουλίου της 

Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου

…………………………………………………………

…………………………………………………………

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση,   του Συμβουλίου της  Κοινότητας Ζεφυρίου,  την  22η  Φεβρουαρίου   2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30 μ.μ,  στο Δημοτικό Κατάστημα Ζεφυρίου προκειμένου  να γνωμοδοτήσουμε για το παρακάτω θέμα:

 

 1.-  « Ενημέρωση  μελών για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της   25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν στην Δημοτική Κοινότητα  Ζεφυρίου».

 

 

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

             

ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Χωρίς τηλέφωνα η υπηρεσία ύδρευσης λόγω διακοπής ρεύματος

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Το τμήμα ύδρευσης του Δήμου Φυλής ενημερώνει πως λόγω διακοπής ρεύματος στο κέντρο των Άνω Λιοσίων δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα της υπηρεσίας και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημότες, χωρίς ευθύνη της υπηρεσίας.
Παρακαλούνται οι δημότες για την κατανόησή τους.

Διακοπή νερού στη Λ. Φυλής και στο κέντρο των Άνω Λιοσίων

Αναρτήθηκε στις 19/02/2024, στην κατηγορία Σημαντικές Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου Φυλής ενημερώνει ότι, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό στη Λεωφόρο Φυλής , στο ύψος του ζαχαροπλαστείου Έμιλυ διακόπηκε η υδροδότηση σε οικείες, καταστήματα και επιχειρήσεις από το σημείο της βλάβης έως και την Αττική Οδό και στις δύο πλευρές της Λεωφόρου Φυλής. Η βλάβη επηρεάζει και τμήμα του κέντρου το οποίο επίσης θα μείνει χωρίς νερό.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι.